Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
81

Χρωστάς στο Δήμο; Δεν ποτίζεις τα χωράφια…

< 2 λεπτά
19.07.16 • 09:16
#Tags:

Οι οφειλές στον Δήμο Ορχομενού για τα τέλη ύδρευσης ξεπερνούν το 1,2 εκατομμύρια ευρώ! Ποσό ιδιαίτερα υψηλό το οποίο δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου αλλά και την εκτέλεση έργων.

Η απαίτηση της είσπραξης των οφειλών πέρα για πέρα δίκαιη και νομότυπη και φυσικά οι δημότες θα πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και όχι μόνο στις απαιτήσεις από τον Δήμο.

Αυτή η απόφαση του Δήμου έχει όμως δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα στους αγρότες, σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε.

Ο Δήμος αποτελείται κατά κύριο λόγο από αγρότες οι οποίοι αυτή την εποχή βρίσκονται στα χωράφια τους προσπαθώντας να σώσουν τη σοδειά τους ενώ έχουν αυξημένα έξοδα, σε πετρέλαια, λιπάσματα, φυτοφάρμακαργατικά και άλλες υποχρεώσεις.

Υπάρχουν λοιπόν αγρότες οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα και ούτε τις δόσεις για να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Όταν ο Δήμος ζητά Δημοτική Ενημερότητα και οι αγρότες δεν την έχουν τότε δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη άρδευσης για να ποτίσουν τα χωράφια τους!

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία λοιπόν οι αγρότες βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Στην χθεσινή συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης ο asopichos.gr έθεσε το ερώτημα και την αγωνία των αγροτών για το τι θα γίνει με το ζήτημα ενώ κατέθεσε την πρόταση να υπάρξει μια χαριστική περίοδος δύο μηνών έως τον Σεπτέμβρη, να ποτίσουν τα χωράφια τους τουλάχιστον για φέτος και να μην ξαναδοθεί άλλη παράταση…

Η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος είναι σαφής «όποιος χρωστά στον Δήμο δεν ποτίζει».
Ακούστε τι λέχθηκε χθες στην συνάντηση του Αγροτικού Συλλόγου για την άρδευση και για το θέμα της Δημοτικής Ενημερότητας (στο 12:00):

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle