Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
383

Χρώμα, σάτιρα και τσιγγάνικος γάμος στο Καρναβάλι Ορχομενού

< 6 λεπτά
18.02.15 • 19:50
#Tags:

Χρώμα, σάτιρα και τσιγγάνικος γάμος στο Καρναβάλι Ορχομενού
Στην τελική ευθεία έχουμε μπει για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Ορχομενό.

1 Καρναβαλος

Ο βασιλιάς αμακιγιάριστος...

Κριαρι 1

Το χρυσόμαλλο κριάρι του Φρίξου και της Ελλης . Σύμβολο του Ορχομενού των Μινυών

Όλα είναι έτοιμα και οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στα δημιουργήματα των καρναβαλιστών που θα παρουσιαστούν στην μεγάλη παρέλαση την ερχόμενη Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.
Τελικοί κριτές θα είναι οι επισκέπτες που φέτος αναμένετε να είναι πολύ περισσότεροι από ότι τα τελευταία χρόνια. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος που είναι κατ ουσία ο διοργανωτής του Ορχομενίτικου Καρναβαλιού, με τους περίπου 30 εθελοντές που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τα άρματα της παρέλασης αγωνιούν για την κορύφωση των εκδηλώσεων την Κυριακή. 
Μαζί και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και άλλων εθελοντών που εμπλέκονται σε διάφορες άλλες δραστηριότητες που πλαισιώνουν αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία της πόλης που της δίνει τεράστια προβολή στην περιοχή και όχι μόνο.

Δαχτυλυδια

Οι άρχοντες των δαχτυλιδιών

Μεγάλο ερωτηματικό όλων είναι τι καιρό θα κάνει το τριήμερο που ανησυχεί όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τους επισκέπτες που σκοπεύουν να επισκεφτούν την πόλη της Βοιωτίας. 

           Τα άρματα

Κροκοδειλος

Σήφης ο Κροκόδειλος

τραινάκι

Το τραινάκι των παιδιών

Φέτος κατασκευάστηκαν και θα παρουσιαστούν συνολικά 12 άρματα. Από αυτά τα οχτώ είναι πρόταση και κατασκευή του Συλλόγου, το ένα, ο μικρός καρνάβαλος από παιδιά 8-15 ετών σχολείων του Ορχομενού και τρεις ιδιωτικές συμμετοχές με την ομάδα του Λάζου Καλαντζή με θέμα τον Τσιγγάνικο Γάμο και τις ομάδες «Φυλακές Καλαμών» και «Pac Man». 
Όλα αυτά θα πλαισιώνονται από μια πολύχρωμη στρατιά καρναβαλιστών που θα συνοδεύουν την πομπή που φτάνουν τους 1.000 και θα σκορπίζουν γέλιο και διασκέδαση στους θεατές. 
Τα θέματα είναι εμπνευσμένα από την ιστορία του Ορχομενού αλλά και σάτιρα της πολιτικής επικαιρότητας. 
Τα άρματα που θα παρελάσουν φέτος είναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος εντυπωσιακός πολύχρωμος Αρλεκίνος, ο μικρός καρνάβαλος, οι άρχοντες των δαχτυλιδιών, το Χρυσόμαλλο Κριάρι, οι Τρεις Χάριτες, το άρμα της ΚυκνοςΒασίλισσας, ο... Κρητικός κροκόδειλος Σήφης, το άρμα της Πυροσβεστικής και το τραινάκι των παιδιών του Ορχομενού

Στολές

 

    Οι στολές 

Οι στολές που έχουν επιλεγεί και θα είναι ντυμένοι οι καρναβαλιστές που θα συνοδεύουν τα ίδια θεματικά άρματα είναι η στολή Κρητικού για τον Σήφη τον Κροκόδειλο, του βατράχου που θα συνοδεύσει το άρμα της Βασίλισσας, η στολή του Αδάμ που θα πλαισιώνει τις Τρεις Χάριτες, του Πυροσβέστη για το όχημα του Πυροσβεστικού και η στολή του Αρλεκίνου που θα συνοδεύει τον βασιλιά Καρνάβαλο. 

                                                                           Το 3ήμερο πρόγραμμα 

Λαζος 1

Οι ... ετοιμασίες της νύφης

Συνεργα 1

Λεπτομέρεια από το εργαστήρι των καρναβαλιστών

Την Παρασκευή το βράδυ σε κεντρικό κατάστημα του Ορχομενού. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δίνει την εκκίνηση με το πάρτι μασκέ που διοργανώνει.
Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει διαγωνισμός πρωτότυπης αμφίεσης (μασκαρέματος) στην κεντρική πλατεία και μάλιστα με δώρα-έπαθλα στους τρεις πρώτους.
Το βράδυ του Σαββάτου (21/2), όλα τα καταστήματα της πόλης κινούνται σε καρναβαλικούς ρυθμούς και διοργανώσουν διάφορα πάρτι.
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 16:00 ξεκινάει η παρέλαση των αρμάτων με αφετηρία από την «Εταιρεία» (πέτρινα), διασχίζει τον κεντρικό δρόμο του Ορχομενού και ολοκληρώνεται με το κάψιμο του Καρνάβαλου στην Παναγία περίπου στις 19:00.
Την Καθαρή Δευτέρα (23/2) ο Δήμος θα οργανώσει και πάλι φέτος τα κούλουμα στην Δραγατσούλα με φασολάδες, λαγάνες, τουρσιά, κρασί και παραδοσιακή μουσική.
Για την προσέλκυση επισκεπτών και την προβολή του καρναβαλιού εκτός από αφίσες, αεροπανό, φειγ βολάν ο Σύλλογος με τον παρουσιατή της φετινής εκδήλωσης Κώνσταντίνο Κωτσαδάμ έχουν ετοιμάσει και ήδη «παίζει» στο διαδίκτυο βίντεο καθώς και ραδιοφωνικό μήνυμα.

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle