Asopichos Logo
16-04-2024
Asopichos Logo
106

Ψάχνουν λύση για τα σκουπίδια της Περιφέρειας

< 2 λεπτά
19.10.15 • 16:11
#Tags:

Ψάχνουν λύσεις για τα σκουπίδια της Περιφέρειας 

Συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2015.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συσκεψη για ΦΟΔΣΑΦο.Δ.Σ.Α Νικόλαος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Θηβαίων, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, Δήμαρχος Δελφών, Ευθύμιος Παπαευθυμίου, Δήμαρχος Μακρακώμης, Αθανάσιος Μπουραντάς, Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου καθώς και ο Γώγος Γεώργιος Δήμαρχος Αμφίκλειας –Ελάτειας.

Τέθηκε υπόψη του κου Υφυπουργού το μείζον ζήτημα της λειτουργίας του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, το οποίο έχει άμεση σχέση με την ομαλή λειτουργίατων έργων & εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες δεν επιτρέπουν σειρά ενεργειών από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α στη διαχείριση των έργων.

Με δεδομένη την παραπομπή του ζητήματος της μετατροπής της νομικής μορφής του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και μέχρι της γνωμοδότησής του, είναι αυτονόητο ότι η διαχείριση και λειτουργία των έργων θα πρέπει να συνεχιστεί.

Αυτή είναι και η θέση του συνόλου των 23 Δημάρχων που συμμετέχουν στον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α, η οποία και μεταφέρθηκε στον κο Υφυπουργό.

Τονίσθηκε επίσης ότι η παράταση της εκκρεμότητας δημιουργεί άμεσο πρόβλημα στην λειτουργία των 4 ΧΥΤΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Ο κος Υφυπουργός κατανόησε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες να δώσει λύση.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle