Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
86

Ψηφίστηκε η κύρωση της Συμφωνίας Παρισιού για το κλίμα

< 2 λεπτά
11.10.16 • 19:13
#Tags:

Με μεγάλη πλειοψηφία στις 5 Οκτωβρίου, ψηφίστηκε στην Βουλή, το
νομοσχέδιο που κυρώνει τη Συμφωνία των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μέχρι σήμερα, η Συμφωνία έχει υπογραφεί από 191 χώρες και έχει κυρωθεί από 63, που εκπέμπουν το 52,11% των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (η ΕΕ εκπέμπει το 12,28% των παγκόσμιων εκπομπών ενώ η Ελλάδα εκπέμπει αντίστοιχα μόλις το 0,28%).

Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία, θα πρέπει οι χώρες που την έχουν κυρώσει να καλύπτουν πάνω από το 55% των παγκόσμιων εκπομπών.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που κυρώνουν τη
Συμφωνία. Όπως συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο έκτακτο
Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα έχουν κυρώσει έως την 7η Οκτωβρίου τη Συμφωνία των Παρισίων, θα ενημερώσουν από κοινού στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία πριν από την έναρξη της Συνόδου του Μαρακές, όπου θα γίνει η 22η Σύνοδος των Μερών και στοχεύει στον καθορισμό των απαραίτητων κανόνων και διαδικασιών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων.

Διαβάστε σχετικά για τη Συμφωνία Δανεικός Πλανήτης

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle