Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
93

ΨΗΦΙΣΜΑ για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από τους εκπαιδευτικούς της Βοιωτίας

< 1 λεπτό
16.05.18 • 16:02
#Tags:

Η Ε.Λ.Μ.Ε.  Βοιωτίας καιοι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Λιβαδειάς και Θήβας εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

"Η 19η Μαΐου αναγνωρίσθηκε το 1994 από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου (1916-1923). Η αναγνώριση αυτή, παρά τη μακρόχρονη καθυστέρησή της, αποτελεί μια ηθική δικαίωση και συνδέει το σύγχρονο Ελληνισμό με την ιστορική μνήμη και διαδρομή του.
Για τη διεθνή κοινότητα,  η αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί, πλέον, μια ώριμη συμβολική πολιτική πράξη και μια συνεισφορά για την αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας και του Πολιτισμού στο μέλλον.
Σήμερα, η ίδια πολιτική που παρήγαγε τις γενοκτονίες των ιστορικών λαών της Μ. Ασίας (Έλληνες, Αρμένιοι, Ασσύριοι) συνεχίζεται, καθώς η Τουρκία κατέχει παράνομα τη μισή σχεδόν Κύπρο, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης με επεκτατικές διεκδικήσεις σε Θράκη και Αιγαίο, εισβάλει στη Συριακή γη.
Για το σύγχρονο Ελληνισμό, οι επιπτώσεις των εθνικών καταστροφών του προηγούμενου αιώνα σε Πόντο, Ιωνία, Κωνσταντινούπολη και Κύπρο, οφείλουν να αποτελούν πεδίο περισυλλογής και προβληματισμού, πολιτιστικής και μορφωτικής αφύπνισης, στρατηγικού σχεδιασμού και δράσης για την ιστορική μας συνέχεια.
ΜΑΪΟΣ 2018
ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle