Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
149

Όλες οι αλλαγές για τις συντάξεις των αγροτών. Ο νέος νόμος του υπ Εργασίας

< 2 λεπτά
19.07.18 • 15:55
#Tags:

Aλλαγές όσον αφορά στον τρόπο της συνταξιοδότησης των αγροτών αλλά και στην ασφάλιση στον ΕΦΚΑ προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που ψηφίστηκε στη βουλή στις 10 Ιουλίου.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που φέρνει το νομοσχέδιο έχει να κάνει με την δυνατότητα που θα έχουν οι αγρότες, αρχής γενομένης από το 2019 να βγαίνουν στη σύνταξη με βάση την ημερομηνία των γενεθλίων τους, δηλαδή τον μήνα κατά τον οποίο κλείνουν τα 67. Η σύνταξή τους δηλαδή θα ξεκινά από την πρώτη του επόμενου της υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης μήνα.

Παράλληλα με το νέο νόμο τροποποιείται ο υπολογισμός της σύνταξης από έτη σε μήνες, γίνεται πιο εύκολη η εγγραφή στο μητρώο ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ με την έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ ή με απογραφικό δελτίο. Ακόμη προβλέπεται πως για κάποιον αγρότη που θέλει να διακόψει την ασφάλισή του στον ΕΦΚΑ, πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση. Ως ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης λογίζεται η τελευταία ημέρα του μήνα διακοπής άσκησης της δραστηριότητας.

Σε σχέση με τις νέες αγροτικές συντάξεις, όσες δηλαδή πληρώθηκαν πρώτη φορά τον Ιούλιο, χορηγούνται αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου.

Από 1/1/2019 και εξής, οι αγρότες θα μπορούν να παίρνουν σύνταξη και να πληρώνονται οποιονδήποτε μήνα του χρόνου κλείνουν τα 67, καταβάλλοντας ασφάλιστρα έως και τη διακοπή της ασφαλιστέας ιδιότητας.

Ολόκληρο το ψηφισθέν νομοσχέδιο

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle