Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
348

Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ με υπαλλήλους και συμμορία Ρομά

< 2 λεπτά
15.12.17 • 12:23
#Tags:

Οκτώ υπάλληλοι κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών -με τις αντίστοιχες μίζες- πώλησης σκραπ του ΟΣΕ σε τρία κυκλώματα Ρομά, τα οποία είχαν κοινό διευθυντήριο. Μέχρι στιγμής για την υπόθεση διαφθοράς στον ΟΣΕ έχουν συλληφθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας οκτώ υπάλληλοι του Οργανισμού και 11 Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους λάδωναν και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Τα μέλη των επιτροπών είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ ή μικρότερη γα να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Ανδρέας Αποστολόπουλος, οι μίζες των υπαλλήλων του ΟΣΕ κυμαίνονταν από 100 έως 40.000 ευρώ, ενώ αναζητούνται τραπεζικοί λογαριασμοί σε Κύπρο και Βουλγαρία. Σημειώνεται ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικούς για να συνεννοούνται μεταξύ τους, όπως «πέντε γεμιστήρες με λουκάνικα», εννοώντας μίζα 5.000 ευρώ, «μαύρο-άσπρο φορτίο» που σήμαινε φορτίο χωρίς ζύγιση, «σαλάμι και φυστίκι» που ήταν τα μετρητά, καθώς και «πιράνχας» που αφορούσε υπαλλήλους του ΟΣΕ.

Τα χρήματα της επιχείρησης των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες απ' όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.

H συναλλαγή Ρομά-υπαλλήλων του ΟΣΕ είχε ξεκινήσει από το 2015.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και οι 11 Ρομά από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ανακοίνωση του ΟΣΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΣΕ αναφορικά με τις συλλήψεις εργαζομένων του που φέρονται να έπαιρναν μίζες από κύκλωμα Ρομά.

Όπως αναφέρεται σε αυτή:

Η διοίκηση του ΟΣΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της στις διωκτικές αρχές για την επιτυχή κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης σχετικά με παράνομες ενέργειες που αφορούν σιδηροδρομικό υλικό στις οποίες προκύπτει ότι εμπλέκονται υπάλληλοι του Οργανισμού.

Παράλληλα με τη δικαστική διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη πειθαρχική διαδικασία ελέγχου εντός του Οργανισμού.

Έχοντας διατυπώσει σε πολλές περιπτώσεις τις εύλογες ανησυχίες μας για πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων, βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και τις αστυνομικές αρχές που συντόνισαν με επιτυχία την πολύμηνη διαδικασία, έχοντας θέση στη διάθεση τους κάθε στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η διοίκηση του ΟΣΕ έχει θέσει απαράβατο κανόνα στον Οργανισμό την διαφάνεια και την κάθαρση από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια με βασικό μέλημα την προστασία του δημόσιου χρήματος. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση και η διασφάλιση των συμφερόντων του Έλληνα πολίτη.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle