Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
138

Όσο πιο μακριά στο διάστημα

< 1 λεπτό
06.12.14 • 19:01
#Tags:

ΔιαστημαΕκτοξεύτηκε η κάψουλα Orion, το σκάφος της NASA που προορίζεται να μεταφέρει τον άνθρωπο πιο μακριά από ποτέ. Η μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση θα φτάσει 15 φορές ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα με ακραία ταχύτητα, πριν πέσει τελικά με αλεξίπτωτα στον Ειρηνικό.

Η κωνική κάψουλα έχει διάμετρο πέντε μέτρα και από την επόμενη δεκαετία θα μεταφέρει τους Αμερικανούς αστροναύτες πέρα από την τροχιά της Σελήνης - πρώτα στους αστεροειδείς και τελικά στον Άρη. Η μη επανδρωμένη αποστολή θα διαρκέσει 4,5 ώρες και το Orion θα πέσει τελικά με αλεξίπτωτο στον Ειρηνικό, απ' όπου θα συλλεγεί από σκάφη του πολεμικού ναυτικού. Η επόμενη δοκιμαστική πτήση του Orion, και αυτή χωρίς πλήρωμα, προγραμματίζεται για το 2018. Η κάψουλα θα περάσει πίσω από τη Σελήνη πριν επιστρέψει στη Γη. Η πρώτη επανδρωμένη πτήση θα ακολουθήσει τη διετία 2020-2021.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle