Αθλητικά

2ος αγώνας δρόμου «Οσιος Λουκάς ο Στειριώτης»

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου, , σε συνεργασία με το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, και τους τοπικούς φορείς, προκηρύσσουν αγώνα δρόμου, εκτός σταδίου, με την επωνυμία «2ος ΔΡΟΜΟΣ ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ»
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από την ηλικία, σε αθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της ιστορικής αξίας της μονής και της  φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Αυγούστου στο Στείρι Βοιωτίας με αφετηρία την Μονή Οσίου Λουκά και τερματισμό στην κεντρική πλατεία στο Στείρι.

Ο αγώνας περιλαμβάνει δρόμο σε ασφάλτινη διαδρομή 11.200 μ. ανδρών–γυναικών και μαθητών-τριών Λυκείων με ώρα εκκίνησης 18:30.
Εκκίνηση από τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής  Οσίου Λουκά σε υψόμετρο 465 μέτρα -ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς το Στείρι και τα πρώτα 1500 μέτρα είναι ανηφορικά με το υψόμετρο να φτάνει τα 540 μέτρα. Στο 4ο χλμ με συνεχή κατηφορική διαδρομή μπαίνουμε στο χωριό , φθάνοντας στην πλατεία ακολουθούμε στα δεξιά μας τον παλαιό δρόμο Στειρίου – Διστόμου , μέχρι το 8ο χλμ. όπου τα επόμενα 1500 μέτρα είναι το 2ο πιο δύσκολο κομμάτι με ελαφριά ανηφόρα. Το υπόλοιπο της διαδρομής είναι κατηφορικό και σχετική ευθεία μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.
Η χρονομέτρηση θα γίνει , από επίσημους κριτές

Επιτρέπεται η συμμετοχή σε όλους όσοι είναι 18 ετών και μεγαλύτεροι, δηλαδή γεννηθέντες το 2000 και προηγούμενα, εγγεγραμμένοι σε σωματεία  ή ανεξάρτητοι.

Εγγραφές  θα γίνονται  είτε  ηλεκτρονικά  με  Email: Ekpol.stiriou@hotmail.com, είτε  στα τηλέφωνα : 6977639718  Μπέλλος Ιωάννης  –  6974751468  Ζάκκας  Παναγιώτης  και  στο χώρο εκκίνησης.

Η παραλαβή των αριθμών  θα γίνεται το αργότερο μέχρι και μία (1) ώρα πριν την έναρξη των αγώνων, δηλαδή μέχρι τις 17:30.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν ενώ η μεταφορά των αθλητών θα γίνει με λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν από την κεντρική πλατεία του χωριού στις 17.00.

Have your say