Τοπικά

50 χρόνια «φωνές γυναικών» στη Θήβα

Ηταν το 1966 όταν πρωτοπόρες γυναίκες από τη Θήβα ίδρυσαν την ΧΕΝ στη Βοιωτική πόλη και στο πέρασμα αυτών των χρόνων «φώναξαν» για τα προβλήματα που βιώνουν και επηρεάζουν τις γυναίκες αλλά και ολόκληρη την κοινωνλία μας.

Με την ευκαιρία της δραστηριότητας 50 χρόνων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΗΚΕΘ, η εκδήλωση της ΧΕΝ για τα 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς της στην τοπική κοινωνία, με τίτλο «ΦΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ».

Η πρόεδρος του  Δ.Σ. της ΧΕΝ Θήβας κ Ιωάννα Τούσσα σημειώνει:

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Θήβας κ. Σπύρο Νικολάου που μας τίμησε με την παρουσία του και για τα καλά του λόγια.

%cf%87%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b7%ce%b2%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82Αναφερθήκαμε στα καινοτόμα προγράμματα που πραγματοποίησε η ΧΕΝ τα 50 χρόνια που πέρασαν και τιμήσαμε τις πρωτοπόρες εκείνες γυναίκες που ίδρυσαν την ΧΕΝ στη Θήβα, το μακρινό πλέον 1966.

‘’Φωνάξαμε δυνατά’’, μερικά από τα προβλήματα της εποχής μας, που επηρεάζουν όλους μας και ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Προβλήματα όπως, η οικονομική κρίση και η ανεργία των γυναικών, η γυναικεία ηγεσία και ισότητα των φύλων, η βία κατά των γυναικών, η ακραία φτώχεια, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η νεότητα και η παιδεία, η προσφυγιά.

Διαβάστηκε η επιστολή που έστειλε η Πρόεδρος της ΧΕΝ Ελλάδος κα Άρτεμις Καλαβάνου και αναφερθήκαμε στο έργο της ΧΕΝ Ελλάδος σχετικά με την συνεργασία της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμά ΝΟΣΤΟΣ για την ακραία φτώχεια και την στέγαση άπορων φοιτητριών στο κτίριό της ‘’ΑΘΗΝΑ’’.

Μιλήσαμε για τον εθελοντισμό που είναι για την ΧΕΝ το ‘’συστατικό’’ που …κάνει την διαφορά!

Για το εθελοντικό έργο της ΧΕΝ Θήβας μίλησαν ο κ. Κλήμης Πυρουνάκης (για το πρόγραμμά μας στις φυλακές Ελεώνα και τους πρόσφυγες), η κα Αθηνά Ράικου (για το πρόγραμμά μας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες), επιστολή έστειλε το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και διαβάστηκε μαρτυρία έγκλειστης γυναίκας της κοινότητας ΚΕΘΕΑ μέσα στις φυλακές Ελεώνα που παρακολουθεί το τμήμα ελληνομάθειας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Τέλος ξαναθυμηθήκαμε τι είναι ΧΕΝ, ποιο το όραμα και η αποστολή της και υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον με καινούργια προγράμματα και δράσεις, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καιρών.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις φίλες και φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους!»

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.