Επίκαιρα

Ημέρα μνήμης. Ποτέ ξανά Άουσβιτς

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος του στρατοπέδου Άουσβιτς όπου θυσιάστηκαν εκατομμύρια αθώα θύματα από τους Γερμανούς ναζιστές.
Το Υπουργείο εξωτερικών εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Με ιδιαίτερο σεβασμό η Ελληνική Πολιτεία τιμά σήμερα, όπως κάθε χρόνο στην επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς, τη μνήμη των εκατομμυρίων αθώων θυμάτων του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.
Αισθανόμαστε ιδιαίτερο αποτροπιασμό στην ανάμνηση της μαζικής εξόντωσης του εβραϊκού πληθυσμού από το χιτλερικό καθεστώς, που έπληξε με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο και την κοινότητα των Ελλήνων Εβραίων.
Η Ελληνική Πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η Αουσβιτςμνήμη αυτού του γεγονότος να παραμένει ζωντανή και να παραδειγματίζει τις νεότερες γενιές. Παράλληλα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση ιστορικών αδικιών σε βάρος της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας και για τη θεσμική κατοχύρωση του σεβασμού της μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Η Ελλάδα στηρίζει, συμμετέχοντας ενεργά, όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες για το σεβασμό της μνήμης του Ολοκαυτώματος και για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και κάθε άλλου φαινομένου μισαλλοδοξίας, προκειμένου η ανθρωπότητα να μην ζήσει τέτοιες θηριωδίες ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.