Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
380

Πέθαναν δύο από γρίπη στη Λαμία. Δωρεάν εμβόλια

< 3 λεπτά
31.01.16 • 08:19
#Tags:

Δυο θανάτους είχαμε τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο Λαμίας εξαιτίας της γρίπης Η1Ν1, που συνεχίζει την επίθεση της στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια 63χρονη Λαμιώτισσα η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για μια εβδομάδα περίπου. Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα, αν και δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, δεν τα κατάφερε και έχασε την μάχη από τη γρίπη προχθές.

Ασθενης γριπηΕπίσης στο νοσοκομείο Λαμίας άφησε την τελευταία του πνοή και ένας 67χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Λιβαδειάς. Ο 67χρονος κατέληξε εξαιτίας της γρίπης Η1Ν1, αφού είχε και άλλα προβλήματα υγείας και παρουσίασε επιπλοκές.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος ασθενής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας με Η1Ν1, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα έχουν περάσει περίπου ακόμη 5-6 κρούσματα, που ευτυχώς οι άνθρωποι θεραπεύτηκαν και είναι υγιείς στα σπίτια τους. (Πηγή: LamiaReport)

28 νεκροί σε ένα μήνα 
Μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη χρονιά όσον αφορά την επιδημία εποχικής γρίπης είναι η φετινή. Δυστυχώς ο αριθμός των θυμάτων σε περίπου ένα μήνα έχει ανέβει στους 28. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το φαινόμενο θα σημειώσει μεγαλύτερη έξαρση το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ σήμερα νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας περισσότεροι από 80 άνθρωποι, ενώ από την αρχή του έτους τουλάχιστον 140 άτομα έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ.

Δωρεάν εμβόλια 

Τη δωρεάν χορήγηση αντί – ιικών φαρμάκων (tamiflu και relenza) από τα ιδιωτικά φαρμακεία αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το κύμα της γρίπης στη χώρα μας. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας, τα εν λόγω σκευάσματα χορηγούνται με σκοπό την αποτροπή εμφάνισης επιπλοκών από τη γρίπη σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Λόγω της έξαρσης της επιδημίας, ο υπουργός παρατείνει έως τις 30 Ιουνίου την ισχύ παλαιότερης απόφασης, η οποία αφορούσε τη χορήγηση των παραπάνω σκευασμάτων που περιέχουν τη δραστική ουσία οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι μονάδες Υγείας του ΕΣΥ, των ενόπλων δυνάμεων και του ΠΕΔΥ, τα ιατρεία των ασφαλιστικών Ταμείων και τα οργανωμένα ιατρεία των δήμων μπορούν να τα προμηθεύονται δωρεάν απευθείας με αιτήματά τους προς το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle