Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
675

Μπλοκ Αουτ στη χώρα

< 5 λεπτά
02.02.16 • 19:13
#Tags:

Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου της χώρας ενώ τα μπλόκα των αγροτών συνεχίζονται ενισχύονται και αυξάνονται.

Στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4/2 στην οποία ηγείται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν διάφορα άλλα συνδικάτα που έχουν εξαγγείλει την συμμετοχή τους, ενάντια στο σχέδιο της αγροτες Θεσσαλονικη επεισοδιαασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης και καλούν σε μαζική συμμετοχή.

Ηδη από σήμερα ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις με τις στάσεις (11-16:00) των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, στο Τραμ, στο Μετρό και σε λεωφορεία και τρόλεϊ ενώ την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί ως την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας.

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00.

Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).
Η κεντρική συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, που συμμετέχει και αυτό στις κινητοποιήσεις και κάνει το δικό του κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Το Αγροτικό πλαίσιο διεκδικήσεων

Εντός πέντε ημερών απαιτούν από την κυβέρνηση οι αγρότες να συστήσει διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και να ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση. ΛΑΡΙΣΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ

Σε συσκέψεις που είχαν εκπρόσωποι αγροτών από διάφορα μπλόκα όρισαν το διεκδικητικό τους πλαίσιο το οποίο απεστάλη σε όλα τα μπλόκα της χώρας, ενώ κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο ζητείται να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Παράλληλα, οι αγρότες αξιώνουν ξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες) και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για το φορολογικό, ζητείται να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Για το κόστος παραγωγής, το πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, «όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.

Τα μπλόκα της Στερεάς

Οι αγρότες έχουν πυκνώσει τα μπλόκα σε διάφορα σημεία της χώρας αλλά, έχει επιμηκυνθεί το ωράριο που κλείνουν τους δρόμους και δηλώνουν οτι δεν υποχωρούν καιθα θα κλέισουν τους δρόμους επ'  αόριστο αν η κυβέρνηση δεν απαντήσει στα αιτήματά τους.

Μπλοκο ΚαστρουΑπό τις 2 το μεσημέρι θα κλείσουν οι αγρότες στη Βοιωτία τον εθνικό δρόμο στο 110 χλμ στο ύψος του Κάστρου, ενώ οι συνάδελφοί τους στο 90ό χιλιόμετρο θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό για τον ίδιο χρόνο. Ανάλογοι αποκλεισμοί αποφασίστηκαν και για το βράδυ, χωρίς να έχει καθοριστεί η ώρα έναρξής τους.

Στα επτά μπλόκα της Φθιώτιδας η Εθνική Οδός Αθηνών- Λαμίας θα κλείσει σε τουλάχιστον δύο σημεία: Στο 140 χλμ. στο ύψος της Αταλάντης και στο 210 χλμ, στο ύψος της Ανθήλης. Ο πρώτος αποκλεισμός έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών, ο δρόμος έκλεισε σε δύο σημεία: στο ύψος της Αμφίκλειας και στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ακόμα, ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού, έκλεισε από τις 12 το μεσημέρι για δύο ώρες, τόσο στην πόλη του Δομοκού όσο και στο 43ο χιλιόμετρο στην περιοχή Δρούγου.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle