Επίκαιρα

Δημοτικό σχολείο στις Φυλακές Ελαιώνα

Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Αυτή η ρήση του Βίκτωρος Ουγκώ έρχεται να βρει ανταπόκριση και ευχή όλων είναι να επαληθευτεί και να κλείσει η φυλακή.

Πρόκειται για την υλοποίηση πολυετούς αιτήματος για ίδρυση Μονοθέσιου φυλακισμενεςΔημοτικού Σχολείου στις φυλακές γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας που γίνεται δεκτό μετά από σχετική πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης
Στερεάς Ελλάδας, κ. Χρήστου Δημητρίου και απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί ήδη Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Νικςο Θηβαιος ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειατου οποίου την ευεργετική λειτουργία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον περασμένο Νοέμβριο ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τέθηκε από κρατούμενες μαθήτριες, προσωπικό και εκπαιδευτικούς εθελοντές το αίτημα για ίδρυση Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου και αναλύθηκαν τα προφανή και εντυπωσιακά οφέλη από την εκπαίδευση των κρατουμένων.

Με τον αναλφαβητισμό να αποτελεί βασικό πρόβλημα για αρκετές κρατούμενες, η απόφαση για ίδρυση του σχολείου γίνεται πράξη η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος προς όφελος τόσο των ίδιων των κρατουμένων όσο και της κοινωνίας συνολικά.

Have your say