Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
723

Δημοτικό σχολείο στις Φυλακές Ελαιώνα

< 2 λεπτά
16.02.16 • 18:58
#Tags:

Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Αυτή η ρήση του Βίκτωρος Ουγκώ έρχεται να βρει ανταπόκριση και ευχή όλων είναι να επαληθευτεί και να κλείσει η φυλακή.

Πρόκειται για την υλοποίηση πολυετούς αιτήματος για ίδρυση Μονοθέσιου φυλακισμενεςΔημοτικού Σχολείου στις φυλακές γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας που γίνεται δεκτό μετά από σχετική πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης
Στερεάς Ελλάδας, κ. Χρήστου Δημητρίου και απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί ήδη Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Νικςο Θηβαιος ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειατου οποίου την ευεργετική λειτουργία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον περασμένο Νοέμβριο ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τέθηκε από κρατούμενες μαθήτριες, προσωπικό και εκπαιδευτικούς εθελοντές το αίτημα για ίδρυση Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου και αναλύθηκαν τα προφανή και εντυπωσιακά οφέλη από την εκπαίδευση των κρατουμένων.

Με τον αναλφαβητισμό να αποτελεί βασικό πρόβλημα για αρκετές κρατούμενες, η απόφαση για ίδρυση του σχολείου γίνεται πράξη η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος προς όφελος τόσο των ίδιων των κρατουμένων όσο και της κοινωνίας συνολικά.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle