Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
251

Παράταση για τα νέας γενιάς τρακτέρ

< 2 λεπτά
16.02.16 • 19:19
#Tags:

Υπεγράφη υπουργική απόφαση για την αναβολή εφαρμογής περιορισμών
αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για ελκυστήρες και δόθηκε παράταση πενταετίας ως προς την υποχρεωτικότητα διατάξεων προστασίας για ελκυστήρες που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21-5-1998.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος

Μπόλαρης υπέγραψε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 την τροποποίηση της
υπουργικής απόφασης 11337/Γ3Β/2365/27-05-2009 και συγκεκριμένα το άρθρο 8, αναβάλλοντας εκ νέου τον περιορισμό περί αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για 2 έτη (μέχρι 31-12-2017).

Η αναβολή αιτιολογείται τόσο λόγω της ζήτησης για Νεα γενιά τρακτερτα παλαιότερης γενιάς αγροτικά μηχανήματα, όσο και γιατί δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να αποκτήσουν αγροτικά μηχανήματα με σημαντικά
χαμηλότερο κόστος (στο 1/3 έως και 1/5 της αξίας των αντίστοιχων καινούργιων), διευκολύνοντας τους παραγωγούς και εισαγωγείς στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Επιπλέον με την ανωτέρω απόφαση, δίνεται παράταση πενταετίας (όπως γίνεται από το 1998) σε γεωργικούς ελκυστήρες που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21-5-1998 (ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε η υποχρεωτικότητα των διατάξεων προστασίας έναντι ανατροπής) να εφοδιαστούν με διάταξη προστασίας εγκεκριμένου τύπου δηλαδή μέχρι το τέλος του 2020.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται έχοντας υπόψη την δεδομένη δυσκολία εξεύρεσης εγκεκριμένου τύπου διατάξεων προστασίας για τόσο παλιά μηχανήματα αλλά και την αδυναμία πρότασης χρηματοδότησης για την απόσυρση και αντικατάσταση αυτών με πιο σύγχρονα μηχανήματα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle