Τοπικά

Σύμπραξη Παράκτιων Δήμων Στερεάς Ελλάδας

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Στυλίδας θα δημιουργηθεί σύμπραξη παράκτιων Δήμων στη Στερεά Ελλάδα, πρόταση την οποία συζήτησε και ομόφωνα αποφάσισε η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στην τελευταία της συνεδρίαση.  

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού αναφερόμενος στο πρώτο θέμα της συνεδρίασης, που αφορούσε την ενημέρωση για την πρόταση του ΣτυλίδαΔήμου Στυλίδας με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιων Ζωνών & Νήσων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» συνεχάρη τον Δήμαρχο, κ. Γκλέτσο για τις ενέργειες και την αποφασιστικότητά του, σχετικά με τη δημιουργία μιας Σύμπραξης Παράκτιων Δήμων, που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση της Στερεάς Ελλάδας. Ο κ. Υπερήφανος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται με σκοπό να αποφέρουν ευεργετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες. Μελετήσαμε την πρόταση του Δήμου Στυλίδας και θεωρούμε πως η δημιουργία της εν λόγω σύμπραξης αναμένεται να προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας και να προάγει το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργατικότητα όλων των φορέων που θα συμμετάσχουν».

Ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Π.Ε.Δ. αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι στρατηγικές της Ευρώπης απευθύνονται πλέον σε μεγάλα συνεργατικά σχήματα και συμπράξεις και ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Στυλίδας κινείται προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, επεσήμανε πως η Σύμπραξη των Παράκτιων Δήμων θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο για την ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και ότι κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή και η συνδρομή όλων για να τεθούν στέρεες βάσεις για την επιτυχία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος. Τα μέλη του Δ.Σ. στις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας της Σύμπραξης και το σώμα έλαβε ομόφωνη απόφαση για την ενεργή υποστήριξη της προσπάθειας.

Στην συνεδρίαση της ΠΕΔ συζητήθηκε επίσης το πρόβλημα οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των Δήμων σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Το σύνολο των μελών του Δ.Σ. συμφώνησε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά όλους τους Δήμους και απαιτεί συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει άμεση λύση. Το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα την ανάληψη δράσης από την Π.Ε.Δ. για την συγκέντρωση των αναγκών των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ως μία ενιαία πρόταση. Επίσης, αποφασίστηκε η παράλληλη όχληση προς την Πολιτεία για την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων από πόρους του Πράσινου Ταμείου ή άλλους χρηματοδοτικούς πόρους.

Τέλος, στο πλαίσιο της 3ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας αποφασίστηκε ομόφωνα η υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων για την ένταξή του στο Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων UNESCO καθώς και η συνέχιση της έμπρακτης υποστήριξης της υποψηφιότητας του Δήμου Δελφών ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.