Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
283

Δικαιώνεται ή συνεχίζεται;...

< 3 λεπτά
26.02.16 • 08:44
#Tags:

Στο ρεπορτάζ του «a» για την 2η συνάντηση Αγροτών Πρωθυπουργού συνάντηση αναφέρεται ότι «πρέπει να αναλυθούν τα συν και τα πλην αυτών των κινητοποιήσεων».

Ελπίζουμε οι αγρότες μας να έχουν τον χρόνο να κάνουν τον απολογισμό τους.

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με πάρε-δώσε αλλά ουσιαστικά με τα προβλήματα αυτά καθ εαυτά αλλά και με, την ενότητα, την ενιαία στάση, την καταγραφή των προβλημάτων αλλά και ελέγχου του...περίγυρου.

Αυτό το τελευταίο το έχουν εντοπίσει και οι ίδιοι και το βίωσαν με τους παρείσακτους στον αγώνα τους.

Τρακτερ αγρότηςΆλλο συμπαράσταση και άλλο τα ψηφαλάκια
Άλλο αγώνας κι άλλο η μόστρα στα κανάλια…

Ωρύονταν κάποιοι και κουνούσαν το δάκτυλο προς κάθε μη αγρότη ότι αυτοί είναι το παν αλλά έτρεχαν σε κάποια γραφεία να αποσπάσουν συμπαράσταση!

Έβαλαν κάποιους καρεκλοκένταυρους και άσχετους με τα χωράφια να συντονίσουν τον αγώνα τους. Τελικά τους διέσπασαν.

Παρεισφρήσανε στον αγώνα τους στοιχεία που η κοινωνία έχει απορρίψει.

Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με αυτόν που ήθελαν να κάψουν.

Πέρασαν 40 ημέρες στο δρόμο, έγιναν μαζικότατες απεργίες-κινητοποιήσεις, συνέπλευσαν μαζί τους και άλλοι εργαζόμενοι για τους αγώνες των οποίων δεν συμπαράσταθηκαν.

Φορείς, όπως Τοπική Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Βολευτάδες τέως και νυν μπήκαν μπροστά στον αγώνα τους και τον καπέλωσαν.

Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε μιλήσει για μπλόκα καθρέφτες τονίζοντας:

«Αυτοί που πήγαιναν στα μπλόκα, πολιτικοί, βολευτάδες, δήμαρχοι, νομάρχες κ.α. και έβγαζαν και συνεχίζουν να βγάζουν φωτογραφίες και μπαίνουν μπροστά στις κάμερες παραγκωνίζοντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές…

Και ήταν κι αυτοί που έβγαιναν στο Σύνταγμα και έκαναν… όρκους Ευρωπαϊκής αφοσίωσης και ψήφιζαν ΝΑΙ ή ΠΑΡΩΝ στα μνημόνια.

Βεβαίως και αυτοί που έλεγαν ότι θα τα αλλάξουν όλα όταν κυβερνήσουν».

Ας βρουν λοιπόν οι φίλοι αγρότες, χρόνο, θράσος, θάρρος και να ζυγίσουν τα συν και τα πλην αυτών των κινητοποιήσεων που θα είναι παρακαταθήκη για τις μελλοντικές τους κινητοποιήσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle