Πολιτισμός

“Hotel Living”

“Hotel Living” Ι.Πάππος Εκδόσεις Λιβάνης 2016 σελ.371

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Ο Ιωάννης Πάππος από το Πήλιο ,περιγράφει με εξαιρετικά ευφυή τρόπο τις διαδρομές ενός Έλληνα μετανάστη , του Στάθη Ρακή, στις ξέφρενες λεωφόρους του αμερικανικού ονείρου , με φόντο την παρακμή των χρηματιστηριακών αγορών. Για δυο δεκαετίες γίνεται το golden boys που παίζει τους κανόνες του μάνατζμεντ και των hotel-livingεπιχειρήσεων στα δάχτυλα. Ζει για χρόνια στα πιο πλούσια ξενοδοχεία, είναι ερωτευμένος με κάποιον που είναι το άκρως αντίθετό του, κατρακυλά στα ναρκωτικά και γυροφέρνει εστίες πυρκαγιάς, μέσα του κι έξω του. Κάποια στιγμή οι ασφάλειες καίγονται…

Πέφτει επάνω στην οικονομική κρίση του 2008.Οπότε αρχίζει η πτώση του και ταυτόχρονα η πτώση μιας ολόκληρης χώρας.

Το Hotel Living είναι μια ιστορία αγάπης και οδυνηρής υπαρξιακής αναζήτησης, αλλά και μια αιχμηρή κοινωνική κριτική, γραμμένη από κάποιον που βίωσε τα ιλλιγιώδη χάι των επιχειρήσεων στα ‘00ς και-ευτυχώς-επέζησε για να πει την ιστορία από μέσα.
Ένα υπέροχο βιβλίο. Διαβάστε το.

Ιωάννης Πάππος είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας, με καταγωγή %ce%b9%cf%89%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ac%cf%80%cf%80%ce%bf%cf%82από το Πήλιο. Ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ και του INSEAD, και έχει εργαστεί τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Το Hotel Living είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Κυκλοφόρησε αρχικά στις ΗΠΑ από τον HarperCollins αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Have your say