Με επιτυχία και φέτος ο “Δρόμος του Επαμεινώνδα” στη Θήβα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Δήμο Θηβαίων ο Λαϊκός Ημιμαραθώνιος «Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.), ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) και ο Γ.Σ. Πίνδαρος προς τιμήν του Μεγάλου Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα.

Περισσότεροι από 130 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή, κατατάσσοντας την διοργάνωση σε μια από τις καλύτερες Πανελλαδικά.

Η εκκίνηση δόθηκε στο Τρόπαιο του Επαμεινώνδα στΔρόμος Επαμεινώνδαα Λεύκτρα από το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και οι δρομείς μέσα σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων, διασχίζοντας τα Λεύκτρα, το Καπαρέλλι, το Μελισσοχώρι και το Λουτουφί, τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Εκεί, έγινε η απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους των κατηγοριών:
Ανδρών: 1ος ΜΑΡΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ) με χρόνο 1:21.37 που είναι ρεκόρ αγώνα, 2ος ΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) με χρόνο 1:23.09, 3ος ΡΑΠΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)
Γυναικών: 1η ΚΟΥΛΙΟΥ ΚΡΙΣΤΑ με χρόνο 1:49.10 2η ΚΑΠΕΛΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ) με χρόνο 1:51.08 3η ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΕΤΑ (ΣΔΥΜ ΘΗΒΑΣ) με χρόνο 1:59.04δρόμος Επαμεινώνδα2

δρόμος Επαμεινώνδα1Παράλληλα βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του και ο μεγαλύτερος σε ηλικία (γεννηθείς το 1939) αθλητής ΚΑΛΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΑΛΑΙΣΙΝΑ).
Σε όλους ανεξαρτήτως τους δρομείς δόθηκαν αναμνηστικά Μετάλλια Διπλώματα και Μπλουζάκια για την συμμετοχή τους.

Στις απονομές παραβρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας, Κίτσος Σπυρίδων και Μητσάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κοκοντίνης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. κ. Καμούτσης Αναστάσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαρέμης Κων/νος, Κουτσοδήμος Δημήτρης, Κοντού Ιουλία και Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θηβαίων κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και ο Πρόεδρος του ΣΔΥΜ Θήβας κ. Σκουρτανιώτης Ιωάννης στον χαιρετισμό τους λίγο πριν τις απονομές καλωσόρισαν όλους τους δρομείς και τους συνεχάρησαν για τη συμμετοχή τους.