Είναι μεγάλο προσόν να μπορείς να εξωτερικεύεις τον εσωτερικό σου κόσμο ενώ παράλληλα είναι ανυπέρβλητο να εκφράζεσαι δίνοντας υπόσταση στο συναίσθημα.

Ιδανική κατάσταση βέβαια να μπορείς να εκφραστείς μέσα από την τέχνη και τις δημιουργίες σου να τις αποκτά όποιος θέλει και όποιον τον εκφράζει.

Αυτόν τον τρόπο διάλεξε και η Ορχομένια Άννα (Ιωάννα) Χρυσικού η οποία με κάθε σεμνότητα, όπως, άλλωστε, χαρακτηρίζει όλους τους ιδιαίτερους ανθρώπους, εδώ και πάνω από 40 χρόνια δημιουργεί και τα έργα της βρίσκουν μια ιδιαίτερη θέση στα σπίτια μας.

«Περίμενε, να σου ζωγραφίσω και το σακουλάκι που θα βάλεις το δωράκι σου» μου είπε και έπιασε το πινέλο της, έβαλε τα χρώματα και σε δευτερόλεπτα ένα χάρτινο σακουλάκι γέμισε συναίσθημα και φυσικά έγινε κάτι ξεχωριστό, κάτι μοναδικό!

Η Άννα περνά τον περισσότερο καιρό στην Αιδηψό, όπου μέσα από το «Art Hand Painting» εκθέτει παράλληλα με την πάντα θετική της αύρα τα δημιουργήματά της.

Οι ζωγραφιές της Άννας ζωντανεύουν παλιά αντικείμενα όπως ξύλο, γυαλί, δέρμα, πλαστικό και άλλα υλικά που αξιοποιεί με την οικολογική της ευαισθησία.

Ότι υπάρχει στο μαγαζάκι-κόσμημα* της Αιδηψού είναι ζωγραφισμένα με το χέρι και είναι τόσα πολλά που σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει.

Ζωγραφιστά καπέλα, μεταξωτά φουλάρια, χειροποίητα βραχιόλια, γούρια με γυάλινες χάντρες και ρόδια, χειροποίητες αυθεντικές ισπανικές βεντάλιες, μπλουζάκια, ομπρέλες  ζωγραφιστές, σβούρες-μπρελόκ και πολλά ακόμη.

Απλά θα δυσκολευτείς στην επιλογή αλλά και αν τελικά θα το χαρίσεις ή θα το κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Άννα, όσοι σε γνωρίζουν, ξεχωρίζουν την επιμονή και υπομονή σου για δημιουργία, αγάπη και δίψα για ζωή. Έτσι κι εγώ και φυσικά, όπως έχουμε συζητήσει, κάποια στιγμή θα ομορφύνουμε και την πόλη μας.

*Το μαγαζάκι της Άννας, Είδη Δώρων Κάτσενου ART HAND Painting, βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο παράλληλα με το λιμάνι 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου δίπλα από το ξενοδοχείο Ιστιαία.

Απολαύστε τις δημιουργίες της Άννας στις παρακάτω φωτογραφίες (κλικ στις φωτογραφίες για μεγάλωμα)