Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 8 Ιουλίου πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:30πμ, στην Πλατεία Κοραή, ενώ την Πέμπτη 9 Ιουλίου, καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με θέμα των κινητοποιήσεων, την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ: «Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων».

Τη συμμετοχή της στο προαναφερόμενο πρόγραμμα ανακοίνωσε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας «καλεί τα Σωματεία Μέλη του, και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 19.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τους αυτοαπασχολούμενους με τις ενώσεις τους, τη νεολαία με τους συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Σύνταγμα. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους»