Ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, ήταν μια χρονιά-ορόσημο. Ο αγώνας μετονομάστηκε από Κλασικός σε Αυθεντικός, για να τονιστεί η μοναδικότητα της ιστορικής διαδρομής, και το λογότυπό του άλλαξε αποτυπώνοντας δημιουργικά το σκεπτικό της μετονομασίας.
Για άλλη μια χρονιά, η συμμετοχή αθλητών από όλον τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη. Στην αφετηρία βρέθηκαν 13.000 δρομείς, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που κατέβηκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τους δρομείς στη διαδρομή και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.
Ο Κενυάτης Felix Kandie, με 2:10:37, κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής του Stefano Baldini από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Naomi Mayo, επίσης από την Κένυα, με χρόνο 2:41.05.
Στους Έλληνες αθλητές, πολύ καλή ήταν η παρουσία του Χριστόφορου Μερούση, νικητή για δεύτερη συνεχή σεζόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με 2.25.15. Στις γυναίκες πρώτευσε η Σοφία Ρήγα με χρόνο 2:45.37, η οποία είχε στεφθεί νικήτρια και στη διαδρομή του 2011.