Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
218

Αντιδράσεις Σταθά, Πούλου, Μουλκιώτη για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο

< 5 λεπτά
07.07.20 • 18:09
#Tags:

Εντονες είναι οι αντιδράσεις στην απόφαση της Τραπεζας Πειραιως να κλείσει το υποακτάστημά της στο Δίστομο από την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Οπως καταγγέλει ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθάς η γνωστοποίηση έγινε με sms σε πελάτες της και το χαρακτηρίζει "ύπουλο" ενώ με επιστολή του στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και τον διοικητή της τράπεζας, ζητά την ανάκληση της απόφασης και την τληρηση παλαιότερης συμφωνίας για την λειτουργία δύο ημερών την εβδομάδα.
Την αντίδρασή τους όμως εξέφρασαν και οι βουλευτές του νομού Βοιωτίας Γιώτα Πούλου από το ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή της και Γιώργος Μουλκιώτης από το ΚΙΝΑΛ ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Τραπέζας Πειραιώς στο Δίστομο.

Γιάννης Σταθάς:«Ύπουλο Κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο».

Η επιστοσλή του Δημάρχου Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας:
"Προς
1. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό
2. κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ
3. κα Φωτεινή Γεννηματά,
Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής
4. κ. Δημήτρη Κουτσούμπα Γεν. Γραμματέα ΚΚΕ
5. κ. Κυριάκος Βελόπουλος,
Πρόεδρος κόμματος «Ελληνικής Λύσης»
6. κ. Γιάνη Βαρουφάκη,
Πρόεδρο κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΜέΡΑ 25»
7. κ. Χρήστο Σταικούρα, Υπουργό Οικονομικών
8. κ. Γεώργιο Χατζηνικολάου,
Πρόεδρο Δ.Σ. Τράπεζας Πειραιώς
9. κ. Χρήστο Μεγάλου,
Διευθύνων Σύμβουλο Τράπεζας ΠειραιώςΘα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι χθες στάλθηκε sms σε ορισμένους πελάτες του  καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Διστόμου,  ότι από 9 Ιουλίου το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο θα κλείσει. Το sms εστάλη ενώ ήδη το κατάστημα ήταν προσωρινά κλειστό λόγω των μέτρων κατά τις διασποράς του covid -19.  Η δέσμευση που υπήρχε από την τράπεζα και την προηγούμενη κυβέρνηση είναι ότι το κατάστημα θα λειτουργεί 2 ημέρες την εβδομάδα για να εξυπηρετεί τους δημότες του Διστόμου - Στειρίου και της όμορης περιοχής (Αράχωβα– Αντίκυρα – Κυριάκι – Δεσφίνα κλπ) και κυρίως τους ηλικιωμένους – συνταξιούχους , οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν κάρτες ή να μετακινούνται στην πόλη της Λιβαδειάς, η οποία απέχει 22 χλμ.
Να σημειωθεί ότι στο Δίστομο το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς λειτουργούσε πλήρως εδώ και 35 χρόνια.
Καλούμε άμεσα την Τράπεζα Πειραιώς  να ανακαλέσει την ανωτέρω απόφασή της και την Κυβέρνηση να παρέμβει για την επαναφορά της λειτουργίας του καταστήματος στην πρότερη κατάσταση, δηλαδή στην λειτουργία του καταστήματος τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα.
Ο ελληνικός λαός και οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση της.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.
Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Ιωάννης Σταθάς"

Γιώργος Μουλκιώτης: Επιτακτική η άμεση ανάκληση της απόφασης κατάργησης του καταστήματος Διστόμου της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.  

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτηση απευθυνόμενη στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επισημαίνει τη συνέχιση της σοβαρής υποβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών στη Βοιωτία λόγω του κλεισίματος του Καταστήματος Διστόμου της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.
Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι το κατάστημα Διστόμου της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., αποτελεί το μοναδικό τραπεζικό ίδρυμα στην έδρα του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, το οποίο εξυπηρετεί τόσον τους κατοίκους του Στειρίου, αλλά και την Ιερά Μονή  του Οσίου Λουκά, όπως και παρά πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες γύρω χωριών, λόγω της κομβικής του θέσης. Η μαρτυρική πόλη του Διστόμου, αποτελεί όχι μόνον σημαντικότατο  κοινωνικοπολιτιστικό και οικονομικό κέντρο, με πλείστους καθημερινούς επισκέπτες, προς την Μονή του Οσίου Λουκά, το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, το μνημείο της Θυσίας, αλλά αποτελεί και κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Εξ αυτών, η έδρα του Δήμου, δικαιούται και αξιώνει την συνέχιση λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος.
Επίσης, υπογραμμίζει ότι η επικείμενη μεταφορά του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Διστόμου προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο για τις τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών, που επιτείνεται  εξαιτίας και της απόστασης προς την Λιβαδειά, όσο και λόγω της ηλικίας τους, και όσα εξ αυτής συνεπάγονται.
Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς την άμεση την ανάκληση της απόφασης μεταφοράς και κατά συνέπεια της κατάργησης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς του Διστόμου."

Γιώτα Πούλου: Αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο

Πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στο Δίστομο.
Το κατάστημα λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια, ενώ υπήρχε δέσμευση της Τράπεζας κατά την περίοδο της  διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι ανοιχτό 2 ημέρες την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση πελατών που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κάρτες ή να μετακινούνται στη Λιβαδειά. Η απόφαση υποβιβάζει τους εξυπηρετούμενους στο Δίστομο σε πελάτες δεύτερης κατηγορίας. Επιπλέον υποβαθμίζει και προσβάλει την ιστορική πόλη, η οποία είναι κέντρο οικονομικής δραστηριότητας και έδρα του Δήμου.
Προσυπογράφουμε την υπενθύμιση του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Γιάννη Σταθά ότι «ο ελληνικός λαός και οι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει δισεκατομμύρια στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους» και απαιτούμε την ακύρωση της απόφασης και τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα."

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle