Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα σε κάθε μέσο ενημέρωσης μια διάχυτη ασχήμια, μια δυσωδία, που βγαίνει από σαλόνια, κρεβατοκάμαρες, καμαρίνια, σκηνές, παρασκήνια…

Ξεκίνησαν όλα με επώνυμες καταγγελίες για παρενοχλήσεις και ολοκληρωμένες σεξουαλικές πράξεις, και κατέληξαν σε κάθε ανωμαλία ευφάνταστων προσωπικοτήτων.

Πρόσωπα που ζούσαν (και ζουν) στην πρώτη γραμμή της προβολής. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις για δεκαετίες ήταν (και εξακολουθούν) από κάτω, να είναι υπέρ-προβεβλημένοι.

Αυτοί που έστεκαν στο σανίδι και… μεταλαμπάδευαν τον πολιτισμό.

Αυτοί που αποσπούσαν αφειδώς το χειροκρότημά μας, που αποτελούσαν παραδείγματα προς μίμηση για γενιές ολόκληρες.

Αυτοί που έχτισαν γύρω τους ένα μύθο και φυσικά μια αυτοκρατορία κονόμας, με παρατρεχάμενους, εταιρείες, παραγωγές και φυσικά θεσούλες. Με τον οβολό μας. 

Και πόσοι άλλοι στηρίχτηκαν και στήριξαν πάνω τους καριέρες και αποτέλεσαν συνέχειά τους.

Και όλα αυτά σε κάθε χώρο για να μην… αδικήσουμε κανέναν. Αθλητισμός, πολιτισμός, ΜΜΕ, πολιτική, επιστημονικός, εργοστάσια και άλλοι εργασιακοί χώροι…             

Όχι δεν θα περάσουμε στην άλλη όχθη. Όχι δεν είναι όλοι ίδιοι, όχι δεν θα πρέπει να πάρει η μπάλα ολόκληρους χώρους.

Πρέπει να πάρει και να σηκώσει αυτούς που έκαναν αυτές τις ασχήμιες. Που παραβίασαν κάθε έννοια προσωπικότητας και ελευθερίας.

Αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν ό,τι τους δώσαμε και μας πρόδωσαν, να πληρώσουν.

Να πληρώσουν όπως πρέπει και όχι να γίνουν παρεμβάσεις, για να ξεχαστούν και να πέσουν στα μαλακά κάτι που σίγουρα θα επιχειρηθεί.

Η μεγάλη πληρωμή τους είμαστε εμείς. Αυτή η τεράστια δύναμη που σε ανεβάζει και σε τιμωρεί… μας χρωστάνε.

Απαξίωση, χλεύη και γιούχα αυτή είναι η μεγάλη τιμωρία που δεν πρόκειται να την αντέξουν αυτοί που τους είχαμε μάθει στα ζήτω. Τους το χρωστάμε…

Σ’ αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν το όνειρο κάθε παιδιού για να ικανοποιήσουν τα ζωώδη πάθη και ανωμαλίες τους και ποδοπάτησαν συνειδήσεις.

Που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση ισχύος, την εξουσία που τους δώσαμε.

Να πληρώσουν και να καταλήξουν όπου και όπως τους πρέπει.

Μαζί με αυτούς τους αχρείους, τους ακατανόμαστους θα πρέπει όμως να καταδικάσουμε και όλες τις πρακτικές τους και όλους τους υποστηρικτές τους.

Δεν θα πρέπει, όμως, να καταδικάσουμε, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τα ΜΜΕ, τους επιστήμονες.

Αυτό θα είναι επικίνδυνο και θα το πληρώσουμε όλοι μας.

Απαξίωση, χλεύη και γιούχα στους ανώμαλους που δεν αξίζουν ούτε τη λύπη μας.