Αλλεπάλληλες παρασκηνιακές κινήσεις γίνονται το τελευταίο διάστημα, αλλά και τις τελευταίες ώρες, για τον τόπο εγκατάστασης των προσφύγων στην περιοχή Λιβαδειάς-Ορχομενού.

Κινήσεις τακτικής ώστε να βρεθεί η Σολομώντεια λύση που, ναι μεν πρέπει να γίνει πράξη η απόφαση της Κυβέρνησης αλλά από την άλλη με το μικρότερο κόστος στους προαναφερόμενους Δήμους αλλά και στους πολιτικούς παράγοντες οι οποίοι κινούν τα νήματα για την λύση που πρέπει να βρεθεί, όσο το δυνατόν συντομότερα, και φυσικά χωρίς κόστος για την κυβερνητική παράταξη.

Τις τελευταίες ημέρες έχει πέσει στο τραπέζι η λύση εργοστασίου που χρησιμοποιείται ως αποθήκη σε περιοχή μεταξύ Κάστρου και Ορχομενού και έχει εγκαταλειφθεί (προς το παρόν;) η λύση της Unicot.

Μια τέτοια λύση «βολεύει» τους πάντες: Την Λιβαδειά γιατί απομακρύνεται σημαντικά από τα όριά της μια κλειστή δομή προσφύγων αλλά και τον Ορχομενό γιατί και αυτός «βολεύεται» με την χιλιομετρική απόσταση αφού αντί για 6χλμ, αν η δομή γίνει στο Κάστρο, θα βρίσκεται ναι μεν στα όρια του Δήμου αλλά από την πόλη του Ορχομενού θα είναι στα 16 περίπου χιλιόμετρα.

Σε αναμονή εξελίξεων αφού για την υλοποίηση και οι Δήμαρχοι καθώς και τα επιτελεία των δύο γειτονικών Δήμων της Βοιωτίας βρίσκονται σε εγρήγορση.

Σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο Δήμος Ορχομενού έχει έκτακτη και κατεπείγουσα, όπως την χαρακτήρισε με την πρόσκλησή του, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19:30 για το θέμα εγκατάστασης προσφυγικής δομής.

Να επισημάνουμε ότι η Περιφέρεια, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο Δήμος Λιβαδειάς και ο Δήμος Ορχομενού επιμένουν ότι δεν έχουν επίσημη ενημέρωση για το θέμα και οι όποιες κινήσεις γίνονται, όπως αναφέρουν, με πληροφόρηση από τις εφημερίδες.