Το φωτογραφικό ρεπορτάζ που παρουσιάζουμε σήμερα αναφέρεται στην περιοχή του «συνοικισμού» στον Ορχομενό. Περιλαμβάνει χίλιες λέξεις-φωτογραφίες με την κατάσταση που επικρατεί στο ξηραντήριοτου «ποιοτικού ελέγχου βάμβακος», στις στέρνες που έχουν κατασκευαστεί για να ξεπλένουν τα λαχανικά τους οι παραγωγοί, στο παρακείμενο αντλιοστάσιο (;) και στο γήπεδο που υπάρχει στον εν λόγω χώρο.

Κτήρια, που χτίστηκαν για το καλό του τόπου και έδωσαν ζωή, προοπτικές και χρήμα στην περιοχή, τώρα μαραζώνουν και στέκουν «αγέρωχα φαντάσματα» από το παρελθόν. Τώρα πια “μπήκαν τα γίδια στο μαντρί” παραφράζοντας το δημώδες άσμα, “μπήκαν τα γίδια στα κτήρια”. 

Λαμπρό παρελθόν, μέλλον;

Μέλλον; Δυστυχώς δεν υπάρχει. Παρελθόν; Αυτό έχει χρεώσει στην τοπική κοινωνία την ασχήμια.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα ουσιαστικά αυτό το χρέος δεν ανήκει στην τοπική κοινωνία.  

Δεν φταίει καμία Δημοτική αρχή. Ίσα-ίσα που φρόντισε να προσφέρει στον τόπο και σε καμία περίπτωση δεν χρεώνεται την κατάσταση.

Αυτό που ίσως θα χρεωθούν, είναι οι ενέργειες που θα πρέπει ή έπρεπε να κάνουν ώστε αυτή η ασχήμια, την οποία μας φόρτωσαν, να απομακρυνθεί.

Και λέμε μας φόρτωσαν γιατί όταν αποφασίζουν να δημιουργηθεί κάτι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν προβλέπεται τι θα γίνει όταν θα πάψει να λειτουργεί και να τους είναι χρήσιμο

Και αν το ξηραντήριο είναι, ίσως, σε κατάσταση που δεν γίνεται να ξαναλειτουργήσει, το κτήριο του ποιοτικού ελέγχου φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση και ίσως εκμεταλλεύσιμο από τοπικούς φορείς, ίσως όπως τα πέτρινα, αλλά και τα άλλα (στέρνες, αντλιοστάσιο, γήπεδο) μπορούν να βελτιωθούν.

  • Η δημοσιότητα, σε προβλήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία, είναι στην κατεύθυνση της προσφοράς για ό,τι καλύτερο στον τόπο και στη σύγκληση για βελτίωση. 
  • “κλικ” στις φωτογραφίες για μεγάλωμα