Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 3ου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Διακόσια Χρόνια από το 1821» που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα.

Κατά το σχολικό έτος 2020-2021, μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ τάξεως Γυμνασίου δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους, εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προσωπικότητες της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης: Κωνσταντίνος Κανάρης, Ιωάννης Καποδίστριας, Ευανθία Καΐρη και π. Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων.

Απονεμήθηκαν πέντε Βραβεία και επτά Τιμητικοί Έπαινοι, ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΡΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΑΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
2o ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟ ΒΑΡΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ

Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων η προβλεπόμενη ως έπαθλο εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μαγνησία δεν δύναται να πραγματοποιηθεί. Οι διακριθέντες  θα λάβουν εναλλακτικό έπαθλο.

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων συγχαίρει τους μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αποτελεσματικά την όλη προσπάθεια και, ιδιαίτερα, τους γονείς των παιδιών.