Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητάει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξηρονομής κ. Στ. Κεφαλάς για την Μονή Μακαριώτισσας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σήμερα το πρωί στο ράδιο Θήβα :

«Δεν ξέρω αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι γίνεται μια διασπορά του ιού στη περιοχή και στην Ελλοπία και στη Ξηρονομή και πληροφορίες μου λένε και για την Δομβραίνα, οι οποίες προέρχεται από εκεί – την Μακαριώτισσα – η διασπορά αυτή. Εδώ υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα για το αν θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα το μοναστήρι και οι εργαζόμενοι που εργάζονται εκεί».

Ο κ. Κεφαλάς υπογράμμισε πως σύμφωνα με πληροφορίες του ακόμη και την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 γινόταν διανομή των προϊόντων που παράγει η Ιερά Μονή. «Μια πληροφορία που έχω είναι ότι εκβιάζανε του υπαλλήλους να πάνε για δουλειά.»

Η ανωτέρω καταγγελία δεν είναι η μόνη καθώς επίσης πολλές διαμαρτυρίες ακούγονται για πλημμελείς ελέγχους και μεγάλη διασπορά του ιού σε σούπερ μάρκετς της περιοχής μας.

Απαιτούμε από την κα. Παπαθωμά, ως υπεύθυνη, πολιτική προϊσταμένη της ΠΕ Βοιωτίας να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με την ανωτέρω καταγγελία αλλά και γενικά για τις ενέργειές της στην διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στον Νομό μας.

Γιώτα Πούλου