Συνάντηση με το Σωματείο Μεταλλωρύχων είχε η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου όπου συζητήθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει για την εκ περιτροπής εργασία και τη μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 50%.

Για τη συνάντηση αυτή η κ Πούλου δήλωσε:

“Επισκέφτηκα χθες το Σωματείο Μεταλλωρύχων ‘’ Ο Άγιος  Ιωάννης”,  για να συζητήσουμε τις νέες εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ.

Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Τσιάμης Ι., ο αντιπρόεδρος κ. Δαραμάρας Β., ο γραμματέας κ. Αθανασίου Α. καθώς και τα μέλη κ.κ. Κατσιμίχας Γ., Γόγολα Γ. και Νίκα Π.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων Λάρυμνας, οι κ.κ. Καραγιαννίδης Δ.,πρόεδρος και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, Ζυγογιάννης Παρ., Καραμέρης Τ. και Κάζας Γ.

Η εκ περιτροπής εργασία και η μείωση των μισθών κατά 50%, είναι η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο της ΛΑΡΚΟ αλλά και της ελληνικής οικονομίας

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και της ζωής τους. Η πανδημία είναι καταστροφική για την οικονομία αλλά και ευκαιρία κατά την επιχειρηματική αντίληψη της κυβέρνησης. Έχει τώρα την ευκαιρία να διασώσει την ΛΑΡΚΟ αφού δεν εφαρμόζονται τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την Ε.Ε. και μπορεί να εφαρμόσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο. Μπορεί αλλά δεν θέλει. Η διάσωση της ΛΑΡΚΟ μας αφορά όλους. Αφορά τις τοπικές κοινωνίες, τους Δήμους, την Περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα. Θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα τους.”