Με το σύνθημα «Οι αθλητές δεν είναι πελατεία – δώστε λεφτά στα σωματεία», συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουνίου, αθλητές, προπονητές, διοικητικά στελέχη αθλητικών σωματείων, διεκδικώντας την επαρκή χρηματοδότηση των ομοσπονδιών, αλλά και των συλλόγων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Με τις επιχορηγήσεις να έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, τον κορονοϊό να έχει θέσει εκτός στόχων τα σωματεία, αλλά και την πρόσφατη ανακοίνωση της νέας περικοπής στη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών, υπάρχουν αθλήματα και σωματεία που αδυνατούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.  To παρόν έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Όπως μας δήλωσαν οι συγκεντρωμένοι, τα λειτουργικά τους κόστη μετακυλίονται εδώ και χρόνια στις οικογένειες των αθλουμένων – ειδικά των μικρών σε ηλικία αθλητών- με τη μορφή των συνδρομών , που συνήθως καλύπτουν παράβολα έκδοσης δελτίων, έξοδα αγώνα (γιατρός, διαιτησία), ενοίκιο και λογαριασμούς γραφείων, προπονητές, ιματισμό, αθλητικό υλικό, ακόμα και επισκευές σε δημοτικούς αθλητικούς χώρους που αδυνατούν να συντηρηθούν από τους ΟΤΑ, κλπ).

Ακόμα και η είσοδος χορηγών στον αθλητισμό, στη μετακορονοϊκή εποχή έχει πέσει δραματικά, ναρκοθετώντας την ύπαρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που θα πρέπει να είναι δωρεάν για κάθε αθλούμενο. Επίσης στα επαγγελματικά επίπεδα η ματαίωση διοργανώσεων, όχι μόνο στη χώρα, αλλά και σε διεθνή τουρνουά και διοργανώσεις, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα οργανωτικό και οικονομικό.

Τελικά αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μετέβη στη ΓΓΑ όπου και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/6 η εγγραφή των αθλητικών σωματείων στο σχετικό μητρώο για να εξεταστεί μετά πιο συγκεκριμένα το θέμα της οικονομικής τους ενίσχυσης.

πηγή