Κατά το σχολικό έτος 2019-2020 η Δράση ενημέρωσης “Μοτοσυκλετώντας … χαίρομαι!” δεν μπόρεσε να αναπτυχθεί, όπως τα προηγούμενα σχολικά έτη, λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αποφυγή μετάδοσης του covid-19. Έτσι, προλάβαμε να βρεθούμε με 
μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε δύο μόνο μονάδες (τέλη Φλεβάρη και αρχές Μάρτη του 2020), σε αντίθεση με τις δεκάδες μονάδες προηγούμενων περιόδων, όταν είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με χιλιάδες νέους – ιδιαίτερα κατά τις βδομάδες ενημέρωσης που υλοποιούνται συνήθως την Άνοιξη.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την ανατροφοδότησή τους, συμπληρώνοντας τη
φόρμα αξιολόγησης που ακολουθεί πάντα μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας μας.
“Η παρουσία των μελών του ινστιτούτου ήταν άριστη. Ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και καταρτισμένοι.”
“Είμαι σίγουρος ότι από σήμερα τα παιδιά βλέπουν με άλλο μάτι την οδήγηση και την
 ασφάλεια.”
Για το σχολικό έτος 2020-21, το Ινστιτούτο έχει δηλώσει το online παρόν του για όποια σχολική μονάδα επιθυμεί να αξιοποιήσει το ενημερωτικό μας πρόγραμμα.
Η δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών, που θα μπορούν να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους νέους με τις έννοιες της ασφάλειας και της ελευθερίας μέσω του μοτοσυκλετισμού. Παρουσιάζεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και ύστερα από πρόσκληση του σχολείου (Νυκτερινού Γυμνασίου, Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ, κλπ.) προς το Ινστιτούτο. Η διάρκεια είναι 2 ωρών και προσφέρεται δωρεάν από το Ινστιτούτο. Η παρουσίαση γίνεται από Μέλη του Ινστιτούτου (Κάτοχοι πιστοποίησης ROSPA- RoADAR ADVANCED RIDER). Η δράση μπορεί να περιλαμβάνει εκτός της παρουσίασης, που γίνεται (σχεδόν) πάντα σε σχολικούς χώρους, πιο εκτεταμένη μορφή συνεργασίας, αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο συνεννόησης με τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων που επιθυμούν να εντάξουν τη δράση αυτή στις δράσεις αγωγής της υγείας.
ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
ADVANCED Riders Tuition – Level A & B
To 2020 μπορεί να μην αναδείχτηκε στο πιο ευνοϊκό έτος για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αλλά καταφέραμε κατά την περιορισμένη περίοδο χωρίς περιοριστικά μέτρα να ολοκληρώσουμε τις δράσεις εκπαίδευσης, βελτίωσης και πιστοποίησης με επιτυχία σε περισσότερα από 70 μοτοσυκλετιστές σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Θήβα, Μεσολόγγι, Ξάνθη, Ορχομενό και Χαλκιδική.

Δυστυχώς, οι προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις στην Αλεξανδρούπολη και Νάξο αναβάλλονται.

Η προηγμένη οδήγηση διδάσκεται στους καθημερινούς δρόμους, προσωπικά στον καθένα σας.
Ελάτε να κάνετε την εκπαίδευσή σας σε επιλεγμένες διαδρομές φυσικού κάλους και ιστορικού ενδιαφέροντος με τους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας του μοναδικού φορέα στην Ελλάδα που χορηγεί πιστοποίηση ευρωπαϊκών προτύπων.

Εξετάζουμε την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της δια αποστάσεως εκπαίδευσης, όταν θα έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα, ώστε να καλύπτουμε τις ώρες θεωρίας με τη μέγιστη ασφάλεια!

… πολλές-πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες για τις εκπαιδεύσεις που γίνονται βρίσκονται στη σελίδα μας στο Facebook!

Επειδή, θέλουμε συνεχή αναβάθμιση των Μελών μας ως εκπαιδευτές ενηλίκων προτείναμε και εθελοντικά σε μια πρώτη φάση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 συμμετείχαν με επιτυχία τέσσερα από τα Μέλη μας στην κατάρτιση του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Εκπαίδευσης και Άσκησης με Μικροδιδασκαλίες».
Το 5ο MaskaRun πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2020 στον Ορχομενό και ως είθισται “ανοίγει” τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην ιστορική πόλη της Βοιωτίας. Μέλη μας, σε συνεργασία με τη Μοτολέσχη Ορχομενού, συμμετείχαν στο 5ο MASKARUN και συνολικά 8 μοτοσυκλετιστές φρόντισαν να διεξαχθεί με απόλυτη οδική ασφάλεια, αυτός ο πρωτότυπος – αποκριάτικος αγώνας δρόμου.

(Φωτογραφίες: Eurokinissi Photopress)
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» της ΜΟΤ.Ο.Ε. εγκαινιάζει την συνεργασία του με την εταιρεία Q Rep S.A., ύστερα από την εξαιρετική προσφορά που δόθηκε για τους πιστοποιημένους αναβάτες μοτοσυκλέτας (Advanced Riders), οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τις εκπαιδεύσεις του Ινστιτούτου και έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης τους.