Με ομιλητή τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη θα πραγματοποιηθεί στην Αλίαρτο την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 στο συνεδριακό κέντρο της πόλης, στα πέτρινα της κεντρικής πλατείας, εσπερίδα για τις προοπτικές και την εθνική στρατηγική για την καλλιέργεια του βαμβακιού.

Οργανωτής της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης είναι η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ οι οποίοι συνεχίζουν και φέτος τη διοργάνωση ανάλογων εσπερίδων για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας και την αύξηση αξίας του προϊόντος.

Στις εσπερίδες αναμένονται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα, ήτοι παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες Σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων ενώ τέλος θα εκπροσωπηθεί και όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

Στο τέλος της κάθε εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ακόλουθες ενότητες:

  • Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον παραγωγό να επιλέξει τις καλύτερες ποικιλίες για το χωράφι του
  • Η συμβολή των σπόρων στη βελτίωση της ποιότητας του βαμβακιού
  • Προγράμματα ανάπτυξης καλλιέργειας βαμβακιού
  • Τεχνικές γεωργίας ακριβείας με χρήση drones για μείωση κόστους βαμβακοκαλλιέργειας
  • Οι νέες τάσεις στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της μόδας
  • Θέση του Ελληνικού Βαμβακιού στη διεθνή αγορά και προοπτικές τιμών προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Πρόσκληση-πρόγραμμα-χορηγοί-τοποθεσίες(1)