Οι εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, ακολουθώντας τον κύκλο των Ολυμποιακών Αγώνων. Φέτος όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες που επρόκειτο να γίνουν στο Τόκυο, με απόφαση της ΔΟΕ μετατέθηκαν για το 2021. Εξ αιτίας της μετάθεσης υπήρξαν φήμες οτι θα δινόταν παράταση ενός έτους στη θητεία των Διοικήσεων και οι εκλογές θα διεξάγονταν το 2021 χρονιά τέλεσης των Ολυμπιακών.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έδωσε σήμερα τέλος στα σενάρια με ρύθμιση που εξηγγειλε ως εξής:

  • Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

  • Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.
  • Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.