Σόου ή συμβολικός ο εμβολιασμός της ΠτΔ, των πολιτικών αρχηγών και των άλλων πολιτειακών παραγόντων;

Γράφει ο Μπάμπης Ζαννιάς 

Πολύ κουβέντα έχει γίνει ένθεν και ένθεν και θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ λίγες λέξεις…

Αρχικά όλοι αυτοί που ξορκίζουν τα ΜΜΕ κατά χιλιάδες ή εκατομμύρια,  ξεψάχνισαν κάθε εικόνα, κάθε κλικ, κάθε μικροχιλιοστό των φιλμ που παρουσίασαν αυτό το «σόου».

Και τι βγήκε από το ξεκοκάλισμα;

Ότι δεν μπήκε η βελόνα στο μπράτσο της ΠτΔ, του πρωθυπουργού ή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ότι έβαλαν στον οργανισμό τους φυσιολογικό ορό.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι η θερμοκρασία δεν ήταν αυτή που δίνουν οι παρασκευαστές. Άλλοι ότι η ποσότητα είναι πολύ μικρή κλπ κλπ κλπ

Αυτό που βέβαια με ξεπερνάει είναι το φανελάκι του Τσιόδρα, τα μπλουζάκια των άλλων και το σήμα που είχε στο στήθος της η νοσηλεύτρια που πρώτη εμβολιάστηκε (Ευσταθία Καμπιτσιούλη).

Τι; Δεν το παρατηρήσατε; Αυτή η κονκάρδα-παλάμη που είχε στο στήθος της. Οι… «ειδήμονες» είπαν πως είναι η Εβραϊκή Χάμσα. (Χάμσα είναι ένα φυλακτό σε σχήμα που παρομοιάζει παλάμη).    

Το σήμα λοιπόν που φορούσε η κα Καμπιτσιούλη δεν ήταν φυλακτό Χάμσα, αλλά η παλάμη αυτή αφορά το Hand Medal Project, μια πρωτοβουλία που από τον Απρίλιο του 2020, προωθεί τη χρήση των επίμαχων κοσμημάτων παλάμης, με σκοπό την απόδοση τιμής στους υγειονομικούς εργαζομένους!

Για να επανέλθω…

Η επιλογή να εμβολιαστούν πρώτοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες ήταν ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ έτσι ώστε ΚΑΙ επικοινωνιακά, να πείσουν τους πολίτες-υποστηρικτές τους, πως ο εμβολιασμός είναι η μοναδική μας ελπίδα απέναντι στην επιδημία.

ΣΟΟΥ και μάλιστα κακόγουστο ήταν ο σχεδιασμός για την κουστωδία με το βανάκι από τον Προμαχώνα στην Κρυονέρι.

Τα υπόλοιπα εμβόλια, οι περίπου 84.000 ήρθαν χωρίς τυμπανοκρουσίες.

ΣΟΟΥ και κακόγουστο ήταν η υπερμετάδοση λεπτό προς λεπτό, σε ζωντανές συνδέσεις.

Φυσικά με ξεπερνάει και αυτό το, δεν θέλω κάμερες μέσα, μόνο φωτογράφους…   

Λάθος σχεδιασμός να μην προηγηθούν οι υπερήλικες και οι ευπαθείς ομάδες που εκ των πραγμάτων κινδυνεύει η ζωή τους και είναι υπέρ μεταδότες του ιού.

Μεταξύ αυτών είναι και πολιτειακοί παράγοντες, αλλά γιατί να στερήσουν το εμβόλιο από κάποιον άλλο που το έχει περισσότερη ανάγκη;

Ναι, θα πάρει καιρό να εξαλειφθεί η πανδημία, όπως άλλωστε ιστορικά και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά οι εμβολιασμοί ήταν αυτοί που τις εξάλειψαν.

Ναι υπάρχουν αυτοί που δεν συμφωνούν που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ας μην εμβολιαστούν. 

Αναφέρω όμως την απάντηση γνωστού μου. “Εγώ δεν θα το κάνω αλλά τα παιδιά μου και το εγγόνι μου ναι”. Γιατί; ρωτάω. “Είναι βαρύ το φορτίο να είμαι η αιτία αν…”. 

Έτσι λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του. Αυτό το ΑΝ λέγεται ελπίδα.

Λέγαμε: Πριν, άντε να έρθει το εμβόλιο να σωθούμε. Μετά, συνομωσία, θα μας βάλουν τσιπάκια. Πριν, θα εμβολιαστούν οι πολιτικοί; Μετά, σιγά μην πήραν το φάρμακο. Πριν, γιατί με υποχρεώνουν να το κάνω; Μετά, είναι εθελοντικό αλλά δεν μας καλύπτει. Πριν, γριπούλα είναι, πιο πολλοί πέθαναν από αυτή. Μετά, δεν θέλουν να μας δώσουν το φάρμακο. Πριν, ποια καραντίνα, δεν υπάρχει τίποτα. Μετά, δεν μας φυλάνε καλά. Πριν, είδες κανέναν γνωστό σου να κολλάει, να πεθαίνει; Μετά, άλλη ήταν η αιτία. Πριν, δεν κάνω το εμβόλιο έχει παρενέργειες. Μετά, τις κρύβουν…    

Και πόσα ακόμη… και το πάντα επίκαιρο: Σου δείχνω το δάσος κι εσύ κοιτάς το δάχτυλο…

ΕΛΠΙΔΑ είναι το εμβόλιο αλλά και το φάρμακο θεραπείας που ετοιμάζεται. Το φάρμακο μπορεί να σε γλυτώσει από τον θάνατο όταν θα έχεις ήδη νοσήσει.

Αλλά θα πω αυτό που είπε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου. «Έκανα το εμβόλιο για να μην είμαι κίνδυνος για τον συνάνθρωπό μου. Όποιος δεν προσέχει τον συνάνθρωπό του και (πιθανώς) τον οδηγεί στον θάνατο εν γνώσει του, είναι εγκληματίας».

Δηλαδή, εγώ δεν θέλω να είμαι εκείνος που θα μεταδώσω στον συνάνθρωπό μου τη νόσο και πιθανώς να τον σκοτώσω.

Επομένως θα εμβολιαστώ. Εσύ;

Άλλο λοιπόν το ΣΟΟΥ και άλλο οι ευθύνες και οι ζωές μας.