Ο Σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς με αφορμή εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στο χώρο καθαριότητας, ζητούν από τους Δήμους να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό. 
Καταγγέλλουν τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που επιχειρεί να εδραιώσει διαλύοντας τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και αναθέτοντας τη λειτουργία του σε ιδιωτικές εταιρίες.

Η ανακοίνωση

«Με αφορμή το νέο εργατικό ατυχήμα που συνέβη σε συμβασιούχο εργάτη καθαριότητας στο Δήμο Κέρκυρας , ένα ακόμα εργατικό ατύχημα στην σειρά Χωματερη σκουπιδιατων πολλών ατυχημάτων των εργαζόμενων καθαριότητας στην Τοπική αυτοδιοίκηση (πολλά από αυτά θανατηφόρα) , ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τις Δημοτικές Αρχές Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να κάνουν χρήση του άρθρου 7 του ν. 4368/2016 που προβλέπει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ΙΔΑΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα όπως η καθαριότητα και να σταματήσουν τον όποιο προγραμματισμό ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες των Δήμων τους.
Ο Σύλλογος μας έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελάχιστα μέσα ατομικά προστασίας (ΜΑΠ) ,τον ανύπαρκτο εμβολιασμό ,τις ανύπαρκτες προληπτικές εξετάσεις , την ανύπαρκτη εκπαίδευση ,την υπερ-εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που αναγκάζονται να εργάζονται συνάδελφοί μας.
Φτάνει πια! Τι περιμένουν οι Δημοτικές αρχές για να πράξουν τα αυτονόητα; Να θρηνήσουμε θύματα; Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και βελτίωση των συνθηκών εργασίας με την χορηγία των Μέσων Ατομικής Προστασίας και την καθιέρωση προληπτικής ιατρικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εργατικού ατυχήματος. Είναι απαραίτητη η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό και όχι με εναλλαγή προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (2μηνα,8μηνα,κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ κ.τ.λ.) και η τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και την συντήρηση του εξοπλισμού της υπηρεσίας (αυτοκίνητα, κ.τ.λ.) για μια αποδοτική υπηρεσία όπως έχουν ανάγκη οι Δήμοι μας.
Υ.Γ: Ελπίζουμε οι κ.κ. Δήμαρχοι Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας να μην «ζήλεψαν» το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που επιχειρεί να εδραιώσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαλύοντας τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και αναθέτοντας τη λειτουργία του σε ιδιωτικές εταιρίες, τώρα της φύλαξης και σε εξέλιξη είναι της οδοσάρωσης της υπηρεσίας καθαριότητας ενώ έχουν προηγηθεί αποφάσεις για την εκχώρηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης και της σίτισης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς , το οποίο καταγγέλλουμε και αναμένουμε και από αυτούς να το κάνουν άμεσα ΚΑΙ στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ