Ευχαριστώ Θερμά τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, Ταξίαρχο κο Τρικαλίτη Νικόλαο, τους αξιωματικούς και τους άνδρες της ασφάλειας Λιβαδειάς, τον Διοικητή του Α.Τ. Αλιάρτου και τους άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. για την επιχείρηση που οργάνωσαν και εκτέλεσαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε καταυλισμό Ρομά της Αλιάρτου.

Με υποδειγματικό τρόπο αξιοποιήθηκαν πληροφορίες και διεξήχθησαν οι έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες της διάρρηξης των αποθηκών του Δήμου, που διαπιστώθηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Αυγούστου, και να ανευρεθεί μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία ήδη παραδόθηκαν στο Δήμο, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το συμβάν

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάσθηκε κλοπή – διάρρηξη από αποθήκη του Δήμου Αλίαρτου Βοιωτίας, η οποία διαπράχθηκε από βραδινές ώρες της 07-08, έως πρωινές ώρες της 08-08-2020.

Σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, οι οποίοι, όπως προέκυψε, παραβίασαν θύρες της ανωτέρω αποθήκης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της διάφορα ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία, καθώς και ποσότητα χάλκινων καλωδίων.

Στο πλαίσιο χθεσινής (12-08-2020) συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε Οικισμό στη Αλίαρτο, με τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, εντοπίστηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, μετά από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία των δραστών.

Τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπής κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του εν λόγω Δήμου.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των δραστών, ως μέσο τέλεσης της κλοπής, καθώς και μεταφοράς και απόκρυψης των κλοπιμαίων.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με στόχο την αντιμετώπιση διάπραξης κλοπών και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.