«Η εκδίκηση έσταζε μέλι» Φ.Πανταζή Εκδόσεις Ψυχογιός 2015 σελ. 502

Ένα μοναδικό βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα κυριολεκτικά.Έχει υπέροχους χαρακτήρες, γεμάτο συναισθήματα, όμορφα μηνύματα και δυστυχώς αδίστακτους ανθρώπους. Καλογραμμένη, όμορφα δεμένη ιστορία που κυλά σαν μέλι!

Γράφει : Ο Κώστας Τραχανάς

Στην Καλαισία Μεσολογγίου ζει ένας τύπος αδίσταχτος, ο Δάβαλος .Η μισή η πόλη ήταν δική του. Κακομεταχειρίζεται τους εργάτες του, εκμεταλλεύεται όποιον μπορούσε και έκανε διάφορες ατιμίες και παρανομίες. Την μεγαλύτερη ατιμία έκανε στην κόρη του, την Αννέζα.

Η Αννέζα δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα ούτε στο όνειρο ούτε στον έρωτα .Το στέρησε ο ίδιος της ο πατέρας , με τη βοήθεια δύο σατανικών συνεργατών του .
Ο πατέρας της είναι ένα τέρας.
Η εκδίκηση έσταζε μέλιΜια μέρα στην Καλαισία εμφανίζεται ολομόναχη, μια μυστηριώδης πλούσια γυναίκα , η Μαρουσώ.
Άλλοι λέγανε ότι ήταν μάγισσα , άλλοι ότι ήταν νεράιδα, άλλοι ότι καλεί τα κακά πνεύματα και άλλοι ότι είναι δαιμονισμένη.
Η Μαρουσώ ενώ σκορπούσε μέχρι τώρα απλόχερα την αγάπη ,τώρα διψάει για εκδίκηση.
Θέλει να εκδικηθεί τους εγκληματίες που σκότωσαν το παιδί της και το εγγόνι της. Πρέπει να πληρώσουν όλοι ακριβά αυτό το διπλό έγκλημα.
Έζησε η Μαρουσώ χωρίς μάνα και πατέρα .Άντεξε την ορφάνια και τη φτώχια. Άντεξε και τον βιασμό. Έμαθε να φτιάχνει βάλσαμα , πομάδες και θαυματουργές αλοιφές. Για την Μαρουσώ δεν υπήρχαν δηλητήρια ούτε από φίδια , ούτε από σκορπιούς, ούτε από άγριες μέλισσες. Ύστερα εμφανίστηκε αυτός ο καταραμένος που τσαλαπάτησε το σώμα και την ψυχή της και την καταδίκασε σε ισόβια μοναξιά. Η μόνη της παρηγοριά ήταν το παιδί της ο Κωνσταντής .
Μετά από χρόνια απόκτησε πολλά χρήματα .Κληρονόμησε μια μεγάλη περιουσία. και από άγγελος της αγάπης πλέον γίνεται τιμωρός που δε διστάζει να πουλήσει την ψυχή της στο διάβολο…
Η Αννέζα γνωρίζει και ερωτεύεται τον γιο της Μαρουσώς, τον Κωνσταντή .Κάνουν όνειρα σαν νέοι, αλλά όμως ο Κωνσταντής εξαφανίστηκε. Και η Αννέζα έχασε και το παιδί που περίμενε από τον Κωνσταντή…
Ο πατέρας της Αννέζα ,ο Δάβαλος ερωτεύτηκε την ….Μαρουσώ .
Η εκδίκηση της Μαρουσώ τώρα θα είναι αναίμακτη.
Και οι δυο γυναίκες ,η Μαρουσώ και η Αννέζα ,τώρα θα έχουν ένα κοινό στόχο…
Η Μαρουσώ ήταν μια ορφανεμένη μάνα .Η Μαρουσώ ήταν η μάνα του Κωνσταντή, της πρώτης της αγάπης.
Θα γινόταν η Αννέζα κόρη της ;
Οι άγριες μέλισσες του δάσους ,αυτές τα κιτρινόμαυρα έντομα, που το κεντρί τους έχει το πιο δυνατό φαρμάκι, τι ρόλο θα παίξουν στην πλοκή αυτού του συγκλονιστικού μυθιστορήματος ;

Φανή Πανταζή 1Ένα μοναδικό βιβλίο που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα κυριολεκτικά. Έχει υπέροχους χαρακτήρες, γεμάτο συναισθήματα, όμορφα μηνύματα και δυστυχώς αδίστακτους ανθρώπους. Καλογραμμένη, όμορφα δεμένη ιστορία που κυλά σαν μέλι!

Η ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες και ασχολήθηκε πέντε χρόνια με τη διαφήμιση ως κειμενογράφος. Σήμερα, κύρια απασχόλησή της είναι η λογοτεχνική μετάφραση και η συγγραφή. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα μυθιστορήματά της ΤΟ ΘΡΟΪΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΣ, ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ, Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΣΕΜΙΩΝ, και ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ