Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους απαγχονισθέντες Λιβαδείτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 11 Σεπτεμβρίου 1943

Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 10 απαγχονισθέντες Λιβαδείτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 11 Σεπτεμβρίου 1943.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, παπούτσια, γάμος, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητεςΤην επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνι, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Περγαντάς, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς κ. Νίκη Δήμου, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, κ. Ηλίας Μπακούμης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιβαδειάς, Επιπυραγός κ. Κωνσταντίνος Πούλος, ο Δ/ντης Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννιός, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και ΑΝΕΛ.
Επίσης, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς, εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και πολίτες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών από τα Σχολεία Α’βαθμιας και Β’βαθμιας εκπαίδευσης της Λιβαδειάς, καθώς και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, παπούτσια, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες