Σε ανακοίνωση με την τοποθέτηση του Προέδρου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Βοιωτίας, της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Λιανού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, στις 13/7/2006 με θέμα τη δημιουργία προσωρινού κέντρου εγκατάστασης προσφύγων στα διοικητικά όρια του Δήμου, προέβει η ΝΟΔΕ ΝΔ Βοιωτίας.

 

Η ανακοίνωση: 

” Στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τους καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων, η Λιβαδειά αναγκάζεται να προσφέρει άσυλο και φροντίδα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουμε εάν είναι οικονομικοί μετανάστες εάν είναι πρόσφυγες που πρέπει να φιλοξενηθούν ή παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες που πρέπει να απελαθούν.

Εμείς θα είμαστε αρωγοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας ( hotspot ) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Όμως θα πρέπει πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις για την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των φιλοξενούμενων. Τέτοιες ενδεικτικά πρέπει να είναι:

1) τοποθεσία μακριά από κεντρικές οδικές αρτηρίες σιδηροδρομικές γραμμές και αστικά κέντρα 2) Εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης με όρους υγιεινής, σίτισης και στέγασης 3) Μείωση του αριθμού των φιλοξενούμενων από χίλιους σε διακόσιους. ‘’

Τέλος, απατώντας στον εφησυχασμό και την υπεραισιοδοξία της Δημοτικής Αρχής ότι θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για την περιοχή, τόνισε ότι η ταυτόσημη θέση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλόπουλου απέβη επιεικώς παράλογη και εκτός πραγματικότητας.