Το πολύ σημαντικό νέο εύρημα στο Προσήλιο του Δήμου Λεβαδέων είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί σήμερα ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος.

Ο κ. Θηβαίος ξεναγήθηκε στο χώρο από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας Αλεξάνδρα Χαραμή,  και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις της σπουδαίας ανασκαφής.

Με δήλωσή του ο βουλευτής ανέφερε πως το συγκεκριμένο εύρημα «ένας εκ των μεγαλύτερων μυκηναϊκών τάφων που έχει αποκαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη αναδεικνύει περαιτέρω την ήδη μεγάλη αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του Νομού Βοιωτίας.»
Ο βουλευτής με αφορμή την επίσκεψή του στο υπό ανασκαφή μνημείο αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρότασή του στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, για ανάδειξη του άξονα «Θήβα – Δελφοί» ως ισχυρού πόλου αρχαιολογικής, πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης με παγκόσμια εμβέλεια.

Παπαθωμά: Λες και όλη η αρχαιότητα είναι μαζεμένη εδώ 

Το Προσήλιο του Δ. Λεβαδέων , όπου βρίσκεται το νέο αρχαιολογικό εύρημα το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους Μινύες του Ορχομενού (τάφος του Μυκηναϊκού ανακτόρου του Ορχομενού) επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας , Φανή Παπαθωμά.

Μετά από λεπτομερή ενημέρωση από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας , κα Χαραμή , η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Η Π. Ε. Βοιωτίας είναι γεμάτη από αρχαία μνημεία , από αρχαία Ιστορία, λες και όλη η αρχαιότητα να είναι συγκεντρωμένη σε τούτον εδώ τον τόπο.
Τανάγρα – Θήβα – Αλίαρτος – Ορχομενός – Χαιρώνεια , μια ιστορική διαδρομή που σε ταξιδεύει στην Αρχαιότητα.
Σήμερα η Βοιωτία συμπληρώνεται και με την εύρεση του νέου αυτού μνημείου. Κι όσον αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σας διαβεβαιώνω ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξή του».