Κάθε χρονιά το Καρναβάλι Ορχομενού προσθέτει και περισσότερους φίλους, καθιερώνεται σαν  πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των επισκεπτών από την Στερεά Ελλάδα και δικαιώνει τον τίτλο του σαν το μεγαλύτερο αλλά και το καλύτερο θα προσθέσουμε εμείς στην Κεντρική Ελλάδα.

Ο καλός καιρός ήρθε υποβοηθητικά και οι δρόμοι του ιστορικού Ορχομενού ζωντάνεψαν και πλημύρισαν από κέφι, τραγούδια, χορό, διάθεση και το πολυπόθητο χαμόγελο ήρθε πάλι στα χείλη των επισκεπτών να επιβεβαιώσει τον κεντρικό ρόλο της αποκριάς που δεν είναι άλλος από σάτιρα και γέλιο.

Εδώ και 60 χρόνια οι Ορχομένιοι Καρναβαλιστές, επιλέγουν θέματα από την επικαιρότητα και την τοπική ιστορία σατιρίζοντας έτσι ζητήματα από την καθημερινότητα, στέλνοντας μηνύματα στην κοινωνία αλλά και στους επικεφαλής της Κρατικής μηχανής.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Περγαντάς, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι παρακολούθησαν την μεγάλη παρέλαση ανάμεσα στη λαοθάλασσα που βρέθηκε για να παρακολουθήσει, να συμμετάσχει και να ξεφαντώσει στο Καρναβάλι Ορχομενού δικαιωμένος για την επιλογή του.

Μετά την παρέλαση ο βασιλιάς Καρνάβαλος, ο οποίος φέτος απεικόνιζε τον μερακλή, παραδόθηκε στην πυρά με τον παραδοσιακό Ορχομενίτικο τρόπο που τον πυροδοτεί το αεροπλανάκι στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ορχομενού

“Πατήστε” πάνω στις φωτογραφίες για μεγάλωμα

.