Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με βασικό αίτημα να μην κλείσει η βιομηχανία και τα μεταλλεία.

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν στις 7.00 έξω από το κτίριο στη Λαμία, έκλεισαν τις εισόδους και δεν επέτρεπαν στους υπαλλήλους να περάσουν στο εσωτερικό.

Επίσης, ζήτησαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, αλλά λόγω της απουσίας του είδαν τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ηλία Σανίδα και συζήτησαν μαζί του το θέμα, του επέδωσαν τα ψηφίσματα και αποχώρησαν κατά τις 10.00.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς για την κινητοποίηση που οργανώνουν στις 13 Ιουνίου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι το εργοστάσιο πηγαίνει ολοταχώς για κλείσιμο μέσω της μείωσης της παραγωγής και της απαξίωσης των παραγωγικών μονάδων.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται εδώ και καιρό, καθώς η εταιρεία οδεύει προς την ιδιωτικοποίηση με αποτέλεσμα η επόμενη μέρα για τους 1.100 μόνιμους και περίπου 200 εργολαβικούς είναι εξαιρετικά αβέβαιη.