Ανακούφιση για τους κατοίκους της Χαιρώνειας και του Ορχομενού, αφού βγήκαν αρνητικά τα τεστ για κορωνοϊό από τα δείγματα που πάρθηκαν.

Υπενθυμίζουμε  ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε την Δευτέρα 27 Ιουλίου στην Χαιρώνεια και τον Ορχομενό, για να πάρει δείγματα από τις οικογένειες των δύο συνταξιούχων που βρέθηκαν θετικοί στον covid19, έπειτα από εξέταση που τους έγινε σε κλινική.

Από την Χαιρώνεια πάρθηκαν συνολικά 5 δείγματα και 22 δείγματα από τον Ορχομενό.

Αξιοσημείωτο είναι οτι αρνητικά βγήκαν τα δεύτερα τεστ για κορωνοϊό και των δύο συνταξιούχων.

Ευχάριστα όμως είναι τα νέα και της μικρής από τη Νέα Αρτάκη, που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και διακομίστηκε στο Παίδων. Και η 11χρονη στο δεύτερο τεστ παρουσιάστηκε αρνητική, με αποτέλεσμα να σταματήσει και εδώ η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Κρούσμα στη Λιβαδειά 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες νέο κρούσμα ανιχνέυτηκε στο νοσοκομειο της Λιβαδειάς στο οποίο επρόκειτο να χειρουργηθεί και υποβλήθηκε σε έλεγχο για covid-19. Mεταφέρεται στο Θριάσιο και αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ που θα επιβεβαιώσουν αν τελικά είναι θετικό στον κορωνοϊό.

Να σημειώσουμε οτι, ενώ όπως είχε αναγγελθεί θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από (τοπικούς) φορείς για τα αποτελέσματα των δειγμάτων, δεν εκδόθηκε επισήμως ανακοίνωση αλλά οι πληροφορίες είναι δημοσιογραφικές και από διαρροές σε προσωπικούς λογαριασμούς στο facebook.