Τέσσερα ύποπτα περιστατικά εξετάζονται από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΕΙΡΙΟΥ FM πρόκειται για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα εκ των οποίων νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε καφέ της πόλης και παρουσιάζει έντονα συμπτώματα.

‘Αλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία γυναίκα που γέννησε πριν από λίγες μέρες στη γυναικολογική κλινική και φέρεται να είναι θετική μαζί με το μωρό και τον σύζυγό της. Η μητέρα και το νεογνό φέρεται να έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων ως ασυμπτωματικοί θετικοί στο πρώτο τεστ, ενώ ο άντρας νοσηλεύεται στην ειδική πτέρυγα που έχει διαμορφωθεί για τους ασθενείς με covid-19 στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται σήμερα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε στην αυστηροποίηση των μέτρων προφύλαξης  και συγκεκριμένα: 

-Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και μόνον όπου κρίνεται αναγκαίο θα υπάρχει ένας συνοδός, στον οποίον θα δίνεται ειδική άδεια

-Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο για τους συνοδούς που παρουσιάζουν συμπτωματολογία ενδεικτική λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δέκατα, βήχα, φαρυγγαλγία , ρινική καταρροή)

-Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των προθυλάξεων επαφής και την απολύμανση των χεριών

Υπεύθυνοι για την αυστηρή τήρηση των μέτρων  είναι οι προϊστάμενοι των τμημάτων.

Για τους ιατρικούς επισκέπτες δεν επιτρέπεται η είσοδος στο νοσοκομείο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον κρίνεται αναγκαίο θα δίνεται έγκριση από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε κάθε περίπτωση εφιστάτε  η ψυχραιμία των πολιτών και η τήρηση των οδηγιών πρόληψης που δίνουν οι ειδικοί επιστήμονες καθώς η χώρα μας έχει εισέλθει σε φάση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.