Κουφάρια που στέκονται στο χρόνο και πληγώνουν με τη στάση τους αλλά και την ιστορία που κρύβουν για το παρελθόν τους.

Δυστυχώς ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν νομίζουμε να υπάρχει μέρος, που να μην φιλοξενεί μια τέτοια… προίκα που τους άφησαν εδώ και χρόνια.

Κτήρια, που χτίστηκαν για το καλό του τόπου και έδωσαν ζωή, προοπτικές και χρήμα στην περιοχή, τώρα μαραζώνουν και στέκουν «αγέρωχα φαντάσματα» από το παρελθόν. Τώρα πια “μπήκαν τα γίδια στο μαντρί” παραφράζοντας το δημώδες άσμα, “μπήκαν τα γίδια στα κτήρια”. 

Λαμπρό παρελθόν, μέλλον;

Μέλλον; Δυστυχώς δεν υπάρχει. Το παρελθόν έχει χρεώσει στην τοπική κοινωνία αυτή την ασχήμια.

Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα ουσιαστικά αυτό το χρέος δεν ανήκει στην τοπική κοινωνία.  

Δεν φταίει καμία Δημοτική αρχή. Ίσα-ίσα που φρόντισε να προσφέρει στον τόπο και σε καμία περίπτωση δεν χρεώνεται την κατάσταση.

Αυτό που ίσως θα χρεωθούν, είναι οι ενέργειες που θα πρέπει ή έπρεπε να κάνουν ώστε αυτή η ασχήμια, την οποία μας φόρτωσαν, να απομακρυνθεί.

Και λέμε μας φόρτωσαν γιατί όταν αποφασίζουν να δημιουργηθεί κάτι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν προβλέπεται τι θα γίνει όταν θα πάψει να λειτουργεί και να τους είναι χρήσιμο.

Δεν θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς που επωφελήθηκαν από τη λειτουργία που ήταν στην αρμοδιότητά τους, να φροντίσουν, να ενεργήσουν και εν τέλει να χρεωθούν και το κόστος απομάκρυνσής τους;

Στην προκειμένη δημοσίευση, το Υπουργείο Γεωργίας δεν θα έπρεπε να μεριμνήσει; Και αν κάποιοι φορείς χρεωκόπησαν το δημόσιο, τα υπουργεία είναι συναρμόδια.  

Και αν αυτοί δεν ενδιαφέρονται ας βρεθούν τρόποι να ενδιαφερθούν. Αυτό έγκειται στους τοπικούς φορείς. Να ενεργήσουν και να βρεθούν λύσεις.

Αναφέραμε πιο πάνω το Υπουργείο Γεωργίας. Στην προκειμένη περίπτωση οι φωτογραφίες της περιοχής είναι από δύο θέματα που το αφορούν.

Το πρώτο είναι το ξηραντήριο σιτηρών και το δεύτερο η εγκατάσταση του «ποιοτικού ελέγχου βάμβακος» το οποίο κατασκευάστηκε αλλά δεν λειτούργησε ποτέ.

Που είναι το Υπουργείο; Τι λέει για αυτά;

Και αν το ξηραντήριο είναι, ίσως, σε κατάσταση που δεν γίνεται να ξαναλειτουργήσει, το κτήριο του ποιοτικού ελέγχου φαίνεται πως είναι σε καλή κατάσταση και ίσως εκμεταλλεύσιμο από τοπικούς φορείς.

Το φωτογραφικό αυτό χρονικό αναφέρεται στην περιοχή του «συνοικισμού» στον Ορχομενό. Περιλαμβάνει επίσης χίλιες λέξεις-φωτογραφίες με την κατάσταση που επικρατεί στις στέρνες που έχουν κατασκευαστεί για να ξεπλένουν τα λαχανικά τους οι παραγωγοί, στο παρακείμενο αντλιοστάσιο (;) και στο γήπεδο που υπάρχει στον εν λόγω χώρο.

Η δημοσιότητα, σε προβλήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία, είναι στην κατεύθυνση της προσφοράς για ό,τι καλύτερο στον τόπο και στη σύγκληση για βελτίωση.