Δύο θρασύτατες ληστείες έγιναν τα ξημερώματα στη Βοιωτία ευτυχώς χωρίς θύματα άλλα και για του ληστές ήταν άδικος κόπος

Υψηλάντης: Κλείδωσαν το φύλακα στο αμάξι του κι άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο

Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων ξαναχτύπησαν σε εργοστάσιο της Βοιωτίας και συγκεκριμένα σε επιχείρηση που βρίσκεται στο χωριό Υψηλάντης.

Στις 4:30’ τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/9), δύο κουκουλοφόροι με γάντια, αιφνιδίασαν τον 67χρονο φύλακα των εγκαταστάσεων απειλώντας τον με πιστόλι. Στη συνέχεια τον έδεσαν και τον έκλεισαν στο αυτοκίνητό του, ενώ του αφαίρεσαν το κινητό του.

Οι δράστες ανέβηκαν στον 1ο όροφο όπου βρήκαν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Το πέταξαν από το παράθυρο και στη συνέχεια το φόρτωσαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν κι εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο «θησαυρός» ωστόσο αποδείχτηκε «άνθρακες», καθώς εντός του χρηματοκιβωτίου υπήρχαν μόνο έγγραφα, άχρηστα φυσικά για τους δράστες της ληστείας.

Οινόφυτα: Νυχτερινή καταδίωξη «βομβιστών» ΑΤΜ

Τα ανατίναξαν όλα, αλλά έφυγαν άπραγοι οι τρεις θρασύτατοι δράστες που επιχείρησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 3:25 να διαρρήξουν το ΑΤΜ της Τράπεζας Eurobank στα Οινόφυτα.

Οι τρεις δράστες δεν είχαν καν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιχείρησαν με δύο διαδοχικές εκρήξεις να φθάσουν στα χρήματα του μηχανήματος, όμως δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς εμφανίσθηκε περιπολικό του ΑΤ Τανάγρας που βρισκόταν σε περιπολία.

Επιβιβάστηκαν σε σιέλ αυτοκίνητο και πρόλαβαν να εξαφανιστούν στο σκοτάδι παρά την καταδίωξη και να αποφύγουν και τα υπόλοιπα μπλόκα της Αστυνομίας.

Πίσω τους άφησαν σοβαρές υλικές ζημιές από τις εκρήξεις που προκάλεσαν, αλλά και αρκετά στοιχεία για τον εντοπισμό τους.