Συνελήφθη άμεσα μία αλλοδαπή, χθες (05-04-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, για κλοπή πετρελαίου κίνησης από λατομείο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τρεις (3) ακόμη αλλοδαποί συνεργοί της.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και διενέργεια άμεσων αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την ανωτέρω σε αγροτικό δρόμο, στην ανωτέρω περιοχή, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν (9) πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά (180) λίτρα πετρελαίου κίνησης, καθώς και ένα λάστιχο μετάγγισης πετρελαίου, μήκους (3) μέτρων.

Όπως προέκυψε, η ανωτέρω ποσότητα πετρελαίου είχε αφαιρεθεί νωρίτερα από σταθμευμένα μηχανήματα έργων, που ήταν σταθμευμένα στις εγκαταστάσεις του λατομείου.

Από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) επιπλέον κλοπές από το προαναφερόμενο λατομείο, στις οποίες ενέχονται η συλληφθείσα και οι τρεις συνεργοί της.

Πιο συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 21 και της 27-03-2021, με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχαν προβεί, από κοινού, στην αφαίρεση συνολικά (800) λίτρων πετρελαίου κίνησης.

Η αφαιρεθείσα ποσότητα πετρελαίου που βρέθηκε στο όχημα που οδηγούσε η συλληφθείσα, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της.

Ομοίως κατασχέθηκε και ανωτέρω το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.