Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
150

Μέχρι τη θάλασσα η φωτιά στην Β Εύβοια, καίγονται οι Ροβιές

< 3 λεπτά
04.08.21 • 19:01
#Tags:

Πολύ δύσκολη είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση στην Εύβοια όπου μαίνεται από χθες μεγάλη φωτιά καταστρέφοντας πυκνό δάσος, ενώ τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί ελαφρά κατά την προσπάθεια της κατάσβεσης.

Για την ασφάλεια των κατοίκων οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει από χθες στην εκκένωση περισσότερων από δέκα οικισμών.
Πρόκειται για τους οικισμούς Ρετσινόλακκο, Καλαμούδι, Χρόνια, Σηπιάδα, Κουρκουλοί, Σκεπαστή, Δαμιά, Όσιος Δαυίδ, Κούλουρος, Μαρούλι, Ροβιές και Παλαιοχώρι. Σε εκκένωση του χωριού Ροβιές, στην Εύβοια, προχώρα αυτή τη στιγμή η αστυνομία, η περιφέρεια και ο δήμος μετά την εντολή που δόθηκε από την Πυροσβεστική παράλληλα σε εκκένωση προχώρα και στο χωριό Παλαιοχώρι. 

Μέχρι τη θάλασσα

Κάτοικοι και παραθεριστές στις Ροβιές καθώς, πριν προλάβουν να συνειδητοποιήσουν την γραμμή άμυνας την οποία δημιουργούσαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή στα σπίτια τους, είδαν τις φλόγες να ξεπερνούν το δρόμο, να μπαίνουν μέσα στον οικισμό και να "τρέχουν" με τέτοια ταχύτητα σπέρνοντας πανικό μέχρι να φτάσουν και να σταματήσουν στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για δεκάδες καμένα σπίτια και φλόγες να βγαίνουν από παντού και τους πυροσβέστες να τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες να σώσουν κυρίως τους ανθρώπους.

Σε ύψιστη ετοιμότητα τα νοσοκομεία 

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έχουν τεθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού στην Εύβοια μαζί με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και το Νοσοκομείο Χαλκίδας, λόγω της πυρκαγιά στην Εύβοια.

Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου ενισχύθηκε με ένα επιπλέον ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και επιπλέον φορητές φιάλες οξυγόνου που μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Τρεις πυροσβέστες με εγκαύματα

Νωρίτερα τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο ΚY Μαντουδίου, με ελαφρά επιφανειακά εγκαύματα, χωρίς αναπνευστικά προβλήματα. Παρέμειναν προληπτικά για λίγη ώρα και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.

Εφιαλτικές στιγμές στο χωριό Κουρκουλοί το οποίο έχουν κυκλώσει οι φλόγες και έχουν εγκλωβίσει μέσα σε αυτό τόσο πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα όσο και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν. Την ίδια στιγμή επιχειρούν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο και οι εκκλήσεις είναι συνεχείς, καθώς τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται και καίνε ανεξέλεγκτα.

Την ίδια στιγμή οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες μέσα στο χωριό, που έδωσαν μια πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες που είχαν αρκετά μέτρα ύψος.
Σε αυτή την προσπάθεια τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες και ήδη μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου.
«Πρόκειται για πολύ ελαφράς μορφής εγκαύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία και χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά παραμένουν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου» επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle