Βιβλιο Τσάπρα παρουσίασηΠριν λίγες ημέρες στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τσάπρα «Ορχομενός, Ιστορία, Πολιτισμός» που έγινε σε αίθουσα της «Εταιρείας», τέθηκε θέμα (για πολλοστή φορά είναι η αλήθεια) για τη δημιουργία μουσείου που θα στεγάσει ευρήματα από τις ανασκαφές που έχουν γίνει στον Ορχομενό.

Παράλληλα σχετικά ρεπορτάζ λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση για το μουσείο, έδειχναν (για πολλοστή φορά είναι επίσης η αλήθεια) την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο κλειστά γυμναστήρια της πόλης.
Δύο καυτά θέματα για τη πόλη μας με παράλληλη πορεία εγκατάλειψης.
Με αφορμή αυτά τα γεγονότα το Viotianet.gr δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο με τίτλο «Η μπάλα στην εξέδρα… επαναδιατυπώνεται το αίτημα για μουσείο στον Ορχομενό».
«Λυπούμαστε τελικά…
Το πιάσαμε το υπονοούμενο για τα κλειστά γυμναστήρια στον Ορχομενό.
Δεν θα γίνουν (μάλλον) ποτέ…
Ή δεν υπάρχει πολιτική βούληση τέλος πάντων να αντληθούν πόροι από το πρόγραμμα Κλειστό αδημοσίων επενδύσεων, από το ΕΣΠΑ (αν προβλέπεται) , από Ευρωπαϊκά προγράμματα ή από ίδιους πόρους μέσα από μία εμπεριστατωμένη μελέτη που άμεσα θα μπορούσε να υλοποιηθεί.
Η μπάλα στην εξέδρα λοιπόν…
Φτιάξτε μουσείο (δεν έχουμε κάτι με τη διεκδίκηση κάθε άλλο αλλά…) να στέλνετε τα παιδιά σας κάθε μέρα εκεί να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους, στερούμενα τα ίδια να γράψουν τη δική τους ιστορία.
Δύο κλειστά γυμναστήρια κλειστά, ένα δημοτικό στάδιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες στερείται άδειας λειτουργίας ,(και παράλληλα καταρρέει) καθώς δεν πληροί όρους και προϋποθέσεις, παιδικές χαρές επίσης κλειστές (την ευθύνη δεν την έχει η παρούσα δημοτική αρχή), γήπεδα τένις διαλυμένα…
Δεν πειράζει σας μένει το περπάτημα στις όχθες των πηγών των Χαρίτων.
Κάτι είναι κι αυτό… Καλό περπάτημα λοιπόν»

Διαβάστε επίσης Τα «φαντάσματα»… παραμένουν «φαντάσματα» στο “Ορχομενός ενημέρωση”